Sambata, 22 noiembrie, cu incepere de la ora 9.00, a avut loc deschiderea oficiala a Centrului de excelenta pentru elevii din invatamantul primar (clasele a II-a, a III-a si a IV-a), un proiect indraznet, aflat deja in al doilea an de functionare. In total sunt inscrisi in jur de 400 de elevi, care au fost testati in urma cu trei saptamani, dintre care 240 din Bacau.

“Fata de anul trecut, ne-am extins activitatea si in Onesti si Comanesti, pentru elevii din aceste zone. Si tot ca o comparatie, fata de anul trecut, in Bacau a crescut numarul de clase, de la 6 la 10. Trebuie sa mentionam ca toata aceasta activitate nu are finantare, in ciuda zvonurillor care au aparut pe piata, si ca profesorii pregatitori sunt aici, alaturi de noi, benevol si vor depune munca voluntara cu elevii”, a declarat prof. Teodora Popa, coordonatorul si initiatorul intregului proiect.

Concret, in acest Centru de excelenta sunt pregatiti cei mai buni elevi din toate scolile bacauane, de catre cei 48 de profesori – invatatori din scolile “Ion Creanga”, “Spiru Haret”, “Constantin Platon”, “Alexandru cel Bun”, “Al.I.Cuza”, “George Bacovia”, “Miron Costin”, “Mihai Dragan” si “G.M.Cancicov”, la Matematica si Limba si Literatura romana.

In Bacau, acest centru functioneaza la Scoala “G.M.Cancicov”, iar programul de lucru cu elevii este in fiecare sambata de la ora 9 la 11. In aceasta sambata si pe va lucra insa trei ore, pentru ca pe 29.11. si pe 6.12, centrul va fi inchis urmare a minivacantei de 1 decembrie si a zilei de Mos Neculai.
In rest, in toate sambetele, centrul va fi deschis elevilor care au fost selectati sa participe la aceste ore suplimentare, pe tot parcursul anului scolar, dar nu si in vacantele scolare. La doua absente nemotivate ale copilului de la aceste cursuri, se va ajunge la eliminarea lui din centru. Cei mai buni elevi ai centrului vor participa in vara anului urmator si in taberele scolare de la Sibiu.

La nivel de tara, mai sunt doar trei astfel de centre acreditate.

Mai multe detalii de le eveniment, in editia de luni a cotidianului DESTEPTAREA.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ