Locuitorii din Tamași pot obține actele de identitate fără să mai vină în municipiul Bacău. Marți, 14 august, la ora 8,30, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP), amenajat în corpul A al Primăriei Tamași (lângă Poliție), și-a început activitatea.

„Prin deschiderea acestui serviciu de evidență a persoanelor, cei aproximativ 3.200 de cetățeni ai comunei vor obține un nou act de identitate mai ușor, fără a sta la cozi interminabile și fără a se mai deplasa la Bacău”, a declarat primarul Veronica Donțu. Inițiativa a fost sprijinită de Consiliul Județean și Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, arată primărița.

Înființarea serviciului a presupus amenajarea spațiului, inițierea personalului, arondarea localității și avizarea de către direcția națională.

„Această realizare importantă face parte din programul de creștere a calității vieții omului de la țară, arată Veronica Donțu. Înființarea SPCLEP Tamași va duce la diminuarea cheltuielilor, la micșorarea timpului de așteptare pentru eliberarea unui alt act de identitate, dar și la reducerea numărului de persoane care din diverse motive continuă să păstreze acte de identitate cu valabilitate expirată sau locuiesc la noi fără viza de rezident”.

În viitorul apropiat, de acest serviciu vor beneficia și locuitorii comunelor Gioseni și Buhoci.