Este vorba de cel mai nou și modern loc de joacă din Bacău, care s-a deschis în incinta Centrului Comercial Luceafărul, la etajul III. Noua sală de jocuri, amplastă pe o suprafață considerabilă, dispune de un labirint de 350 de metri pătrați în care doritorii de senzații unice se pot „împușca” cu arme cu laser, Laser Tag. Este vorba de un joc în realitate în care participanții se „împușcă” cu armele laser într-un spațiu amenajat, o arenă combat cu obstacole gen labirint, inspirat din antrenamentele militare.

„Jocul funcționează pe baza unui program de calculator, în care există mai multe scenarii de joc. În cea mai simplă variantă, combatanții sunt echipați cu veste cu senzori și cu armă. În momentul în care țintești adversarul cu raza laser, dacă îl atingi, el pierde puncte sau „moare”. Se poate juca pe echipe, mai multe chiar, persoana care are cele mai multe împușcături fiind căștigătore”, a relatat Costel Postolache, administratorul Arena Laser Tag, precizând faptul că o partidă de Laser Tag durează 20 de minute.

Locul de joacă deține și o zonă de VR, de realitate virtuală, care constituie o evadare într-un alt spațiu. Această secțiune cuprinde 100 de jocuri distribuite pe cinci echipamente. Sunt trei scaune, dintre care unul gen robot, două platforme digitale și două platforme orizontale. „Toate echipamentele transmit senzații unice, în 9D, majoritatea senzațiilor fiind transmise prin ochelarii speciali care amplifică, multiplică, au o vedere de 360 de grade, astfel încât senzațiile să fie cât mai veridice”, a mai spus Costel Postolache.

Programul de funcționare Arena Laser Tag este de luni până duminică, inclusiv, de la ora 10.00 la ora 22.00, dar, la cererea clienților poate fi modificat. Asta pentru că se pot organiza petreceri pentru copii dar și petreceri de relaxare de tip team-building pentru angajații din diferite firme și companii, pentru care Arena Laser Tag are deja programări. Arena Laser Tag este un „Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”, proiect Start Up Yourself, prin care s-au creat trei noi locuri de muncă.

„Am gândit spațiul acesta ca o alternativă de divertisment de calitate pentru copiii de peste 8 ani, timp în care părinții pot petrece timp de calitate într-o zonă de socializare cu toate dotările necesare. Ne dorim să oferim divertisment de calitate în Bacău și în permanență să venim cu echipamente noi, să putem satisface toate gusturile celor pasionați de experiența VR ”, a conchis Costel Postolache.