Cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri va avea ca principal punct de interes proba de vineri, de la ora 17.30, programata pe circuitul bacauan “Speed Park” si televizata de TVR 3 si Dolce Sport

Editia din acest a Raliului Moldovei Moinesti pierde din numarul de echipaje participante (“chiar daca avem mai putini concurenti fata de sezoanele precedente, continuam sa ne situam in media anuala a campionatului”, a spus organizatorul Adrian Raspopa), dar câstiga in mod cert in ceea ce priveste spectaculozitatea probelor. Fara indoiala, principalul punct de atractie al competitiei il va constitui Super Speciala programata in finalul primei zile a competitiei.

Astfel, vineri, de la ora 17.30, toti ochii vor fi indreptati spre circuitul bacauan “Speed Park”, care va gazdui Superspeciala ce va fi televizata in direct de TVR 3 si DolceSport. Singura Proba SuperSpeciala a Raliului Moldovei Moinesti revine, astfel, pe harta competitiei, dupa doi ani de pauza. “Ne bucuram ca organizatorii au luat aceasta decizie deoarece circuitul nostru se preteaza foarte bine pentru o astfel de proba”, a declarat Eduard Nunu, managerul “Speed Park”.

PUBLICITATE

Finalul, la Moinesti

Contând drept etapa a patra a campionatului, Raliul Moldovei Moinesti va fi alcatuit din 11 probe, care se vor derula pe parcursul a doua zile (vineri si sâmbata) si va insuma 126.02 km. Dupa startul festiv de joi seara, din centrul Bacaului, competitia va porni, efectiv, la drum, vineri, la ora 14.10, atunci când, rând pe rând, cele 31 de echipaje vor parcurge prima proba speciala, de la Trebes.

Daca prima zi are ca punct terminus circuitul “Speed Park”, pentru SuperSpeciala televizata de TVR 3 si Dolce Sport, ziua de sâmbata se va incheia la Moinesti, ultimii cinci kilometri ai probei fiind, de asemenea, televizati de cele doua posturi TV. “Va fi pentru prima oara când se va transmite live o proba a unui raliu din România, concomitent pe doua posturi de televiziune, in ambele zile ale competitiei”, a precizat presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Moinesti, Adrian Raspopa.

La concurenta cu Tempestini

Raspopa va fi prezent la Raliul Moldovei Moinesti nu numai in calitate de organizator, ci si ca pilot. Onestean de origine, Adi Raspopa, care face echipa cu Cosmin Diacu pe un Citroen DS3 R3, tine sa aiba un parcurs de top in fata propriilor fani. “Bineinteles ca exista o presiune destul de mare pentru noi, pentru ca vom concura in fata suporterilor nostri, pe care i-am obisnuit cu evolutii foarte bune”, a subliniat Raspopa. Echipajul Raspopa/ Diacu vin dupa o etapa in care a intâmpinat serioase probleme din cauza defectarii cutiei de viteze.

“Suntem pregatiti sa recuperam cât mai mult din ecartul care ne desparte de prima pozitie a a clasamentului automobilelor cu 2 Roti Motrice. Liderul la zi al clasamentului general, Simone Tempestini va lua startul pe un Citroen DS3 R3 Max, cu care participa si in Campionatul Mondial. De-abia asteptam sa ne masuram viteza, chiar daca masina sa e in versiunea Max, ceea ce inseamna 30 de cai putere in plus”, a spus Adi Raspopa.

[wonderplugin_gallery id=”298″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ