5 mai 2024
ActualitateS-a autorizat relocarea stâlpilor de la Centura ocolitoare. Mai rămân plopii.

S-a autorizat relocarea stâlpilor de la Centura ocolitoare. Mai rămân plopii.

Centura ocolitoare a Bacăului înregistrează încă un pas, mic, dar extrem de important, în execuție. Astfel, fostul ministru al Transporturilor, deputatul Lucian Șova, a anunțat relocarea a doi stâlpi de înaltă tensiune de pe traseul Centurii ocolitoare a Bacăului.

„Este ultima autorizație de construcție, din acest proiect, o consecință a exproprierilor făcute în vederea relocării unor utilități care afectau lucrările șantierului. Este vorba despre relocarea a doi stâlpi de înaltă tensiune de pe traseul centurii Bacău, astfel încât și acest obiectiv, respectiv podul care traversează linia de cale ferată pe latura de sud-est a șantierului să poată fi definitivat”, a declarat deputatul Lucian Șova.

Practic, toate formalitățile legate de construcția centurii ocolitoare au fost îndeplinite. „De azi încolo, doar Guvernul României, reprezentat prin prefectul PNL, mai au datorii față de acest șantier: au datorii financiare, au datorii legale, au datorii organizatorice”, a completat deputatul Șova. Acesta a mai spus că, din păcate, rămâne nerezolvat blocajul determinat de doi plopi care, din motive neclarificate, încă, oficial, nu au fost înlăturați nici până în acest moment.



Și asta deși Centura Bacăului are aviz din partea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, respectiv declarația autorității responsabile cu monitorizarea siturilor Natura 2000. De altfel, problema a fost semnalată, de mai bine de o lună, inclusiv de europarlamentarul Dragoș Benea.

„Puneți-vă în pielea antreprenorului general care stă și se închină la doi plopi, de vreo două-trei luni”, a arătat europarlamentarul Dragoș Benea. Se pare că ar mai fi fost nevoie de o hotărâre de guvern pentru exproprierea zonei inclusă în coridorul suplimentar de expropriere. Pentru aceasta, însă, zona aparținând statului, considerată a fi forestieră, ar trebui scoasă din fondul forestier, la solicitarea Direcției Agricole.

„Noi, din decembrie am făcut solicitare la Garda Forestieră pentru scoaterea din fondul forestier a acestei suprafețe. Pentru că aceasta este instituția, subordonată direct Ministerului Apelor și Pădurilor, care trebuie să dea răspunsul”, a declarat Adrian Titian, reprezentantul Direcției Silvice Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri