Un înalt responsabil al Ministerului rus de Externe a acuzat joi forțele ucrainene că au recurs la ”arme interzise” în estul țării, după ce mass-media de stat ruse au informat că bombe incendiare au fost utilizate lângă Slaviansk, informează AFP.

Garda Națională ucraineană a dezmințit aceste acuzații, calificându-le drept ‘absurde’, într-un comunicat.

‘Forțele ucrainene și neonaziștii utilizează arme interzise împotriva locuitorilor Slavianskului, trag în civilii care fug (de ostilități), ucid copii’, scrie Konstantin Dolgov, delegatul rus pentru drepturile omului în Ministerul de Externe al Rusiei pe pagina sa de Twitter.

PUBLICITATE

‘Kievul își multiplică crimele umanitare împotriva populației civile în Sud-Est, care ar trebui investigate, iar cei vinovați să fie pedepsiți’, adaugă el.

Agenția publică Ria Novosti, citând insurgenți proruși din estul Ucrainei, a relatat anterior că forțele ucrainene au utilizat bombe incendiare în satul Semionovka din apropierea Slavianskului, bastion al separatiștilor proruși. Acesta ar fi primul caz când sunt utilizate bombe incendiare de la începutul ostilităților în sud-estul Ucrainei la mijlocul lunii aprilie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ