Administratia bacauana se afunda tot mai mult in derizoriu. Extrem de putine sunt localitatile din tara care sa fi avut trei primari intr-un singur ciclu electoral, asa cum s-a intâmplat in Bacau intre 2012-2016.

Asa ceva s-a intâmplat numai acolo unde primarul ales a incaput pe mâna procurorilor DNA. Macar daca ar fi fost totul luna prin oras, proiecte finalizate sau care sa mearga struna, mecanisme administrative bine unse.

Poate doar asa, desele schimbari de primari si viceprimari le-am fi trecut la fapte diverse secundare, care eventual nu deranjeaza prea mult comunitatea. Chestiunea este ca de când primarul Stavarache s-a incurcat cu justitia, administratia s-a fragmentat, iar mecanismele Primariei s-au gripat.

PUBLICITATE

Boala s-a transmis inclusiv la proiectele atât de asteptate de simplii contribuabili bacauani, printre care Sala Polivalenta, Stadionul Municipal, Spitalul Municipal, Insula de Agrement, modernizarea strazilor sau ingroparea, o data pentru totdeauna, a tevariei de termoficare, o investitie vecina cu inutilitatea.

Este pentru a doua oara când primarul ales Romeo Stavarache, aflat la al treilea mandat, este suspendat din functie pentru ca nu si-o poate exercita. Acum e arestat la domiciliu, procesele sale continua, iar el s-ar putea sa mai prinda inca doua luni din actualul mandat, daca judecatorul nu ii prelungeste mandatul. De ce nu a plecat mai demult din functie? De ce nu pleaca nici acum, in al 12-lea ceas? Sunt intrebari carora nu le-a raspuns nimeni. Fiindca are ambitia sa isi dovedeasca nevinovatia, de care doar el pare convins suta la suta. Asa se spune.

In acest rastimp, la conducerea orasului se tot rotesc primari si viceprimari, Consiliul Local a devenit o afacere exclusiv liberala, opozitia a capitulat, proiectele stagneaza. In aceste conditii, alegerile locale din iunie par cheia pentru reglarea mecanismelor stricate.

Indiferent de cine va câstiga, e clar ca este nevoie de un primar fara „codita”, de un executiv coerent, nefracturat de interese, de un legislativ care sa includa si opozitie eficienta. Asa ca, daca ne pasa de orasul asta, de care ne aratam nemultumiti, ne vedem la vot pe 5 iunie. Dupa aceea urmeaza patru ani de asteptare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Daca-mi da mie NUMAI “blocul” ala cu spalatoria de la Piata Nord, ii promit lui Spagarache ca declar la DNA sub semnatura ca i-am tinut eu pistolul la cap cand a semnat orice contract ca primar in ultimii 20 de ani. Si-asa cat pot sa-i dea?! 2-3 ani? Chiar si 5 de-or fi….Îi iau pe ..lă (căciulă, adică 🙂 ), că în 40 de ani de muncă nu faci bani de un apartament cu 2 camere, daramite de un asa mausoleu frumos; si in zona cu vad pe deasupra. Oferta mea e valabila si chiar serioasa, daca e de acord sa dea un țicnal aici în Desteptarea ca ma duc eu la el ca e pe domiciliar am inteles… nevinovatul. Doamne ajută…

LĂSAȚI UN MESAJ