Bomba pe piata petroliera interna. A doua mare companie de pe piata carburantilor din România, Rompetrol, a fost cumparata de compania chineza China Energy Company Ltd (CEFC).

Aceasta a achizitionat 51% din KazMunaiGaz (KMG) International, detinatoarea raAnariei Petromidia (cea mai mare rafinarie din piata locala), cu intreg lantul de benzinarii Rompetrol (734 de puncte de distributie carburanti – statii proprii, statii Partener, Rompetrol Express, baze interne de 9 si 20 metri cubi – plus 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii si 3 statii de îmbuteliere GPL).

KazMunaiGaz devenise proprietara grupului Rompetrol în 2007, când l-a cumparat de la Dinu Patriciu, platindu-i un pret de circa 2,7 miliarde de dolari.

PUBLICITATE

Prin aceasta tranzactie rasunatoare, asiaticii isi formeaza un cap de pod pe piata petroliera din Europa.

Dupa OMV Petrom, Rompetrol este al doilea mare jucator de pe piata interna a titeiului si a carburantilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ