17 aprilie 2024
EvenimentRomii bacauani lupta cu flori impotriva discriminarii

Romii bacauani lupta cu flori impotriva discriminarii

Flori cu mireasma politica

Membrii Partidei Romilor au oferit flori doamnelor, de ziua lor. Acestia au dorit sa demonstreze astfel ca sarbatoarea femeii este inscrisa si in traditia etniei rome si trebuie marcata ca atare. "Dorim ca populatia majoritara sa inteleaga ca etnicii romi pot sa ofere si o floare. De multe ori se generalizeaza ca suntem buni numai pentru infractiuni. Prin aceasta actiune incercam sa schimbam aceasta conceptie si sa transmitem totodata un mesaj de «La multi ani!» tuturor doamnelor si domnisoarelor pe care le intalnim pe strazile Bacaului", a declarat Doru Tanase, reprezentantul Partidei Romilor, filiala Bacau. Acestia au oferit alaturi de o floare si un calendar cu mesajul unei campanii de non-discriminare la adresa copiilor romi, dupa care au oferit un simbol al primaverii si doamnelor de la Trustul Media Desteptarea. In judetul Bacau, Partida Romilor are aproximativ 12.000 de membri.

Romii au dat flori si pe Valea TrotusuluiActiunea intreprinsa de romii bacauani cu prilejul zilei de 8 Martie a vizat si Valea Trotusului, precum si asezarile urbane importante din judet. La Onesti, reprezentantii organizatiei locale a Partidei Romilor au impartit flori doamnelor si domnisoarelor. Florin Cheptanus, vicepresedinte al formatiunii politice si lider zonal al partidului, a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca scopul demersului romilor a fost unul social. “Ne dorim sa schimbam perceptia majoritarilor asupra cetatenilor de etnie roma. Cred ca putem avea si noi un cuvant de spus in viata societatii. In perioada urmatoare o sa vedeti o schimbare majora in modul de exprimare a comunitatii noastre. Vom fi mai activi, mai prezenti”, a declarat Cheptanus.

Nu au uitat de doamne nici membrii Tineretului Social-Democrat, care au facut urari de sanatate femeilor din Penitenciarul Bacau, peste o suta la numar, femeilor medic de la Ambulanta Bacau si batranelor de la Caminul de Persoane Varstnice.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri