13 aprilie 2024
ActualitateRomeo Stavarache insista sa-i fie revocat arestul la domiciliu

Romeo Stavarache insista sa-i fie revocat arestul la domiciliu

Primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, a crezut ca poate scapa de arestul la domiciliu printr-o exceptie de neconstitutionalitate, pe care a invocat-o, vineri, in instanta.

“Masura preventiva a arestului la domiciliu în cursul procedurii camerei preliminare se bazeaza pe texte de lege pe care le consideram neconstitutionale. Masura a fost luata la data de 3 septembrie 2014 de Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Încheierea este în prezent neredactata, nefiind asadar cunoscute motivele precise pentru care stau în arest la domiciliu. In lipsa unei reglementari a duratei pentru care poate fi mentinuta masura arestului la domiciliu, exista riscul mentinerii acesteia pe o perioada nelimitata. In prezent, judecatorul poate mentine masura arestului la domiciliu în procedura camerei preliminare în mod discretionar. (…)În actuala reglementare, arestul la domiciliu, masura privativa de libertate, încalca în mod flagrant mai multe principii specifice masurilor preventive, reglementate si în cuprinsul Constitutiei României, aducându-se astfel atingere exercitiului unor drepturi si libertati fundamentale cu raportare la libertatea individuala, libera circulatie si viata intima, familiala si privata”, arata Romeo Stavarache in actiune.

Curtea de Apel a respins toate cererile lui Stavarache, si cea de inlocuire a arestului la domiciliu si cea de sesizare a Curtii Constitutionale. Primarul a contestat decizia instantei, urmând ca cererile lui sa fie analizate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri