Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut măsura controlului judiciar pentru fostul primar Romeo Stavarache, în dosarul de mită în care acesta a primit o condamnare, la prima instanţă, de şase ani de închisoare cu executare.

Sentinţa a fost dată vara trecută, iar alături de fostul edil au mai fost condamnaţi Liviu Goian , Liviu Cenuşă, şi Constantin Apostol, fost director la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, la câte 3 ani închisoare fiecare, pentru complicitate la luare de mită.

Instanţa de fond a dispus încetarea procesului penal faţă de Costel Căşuneanu, pentru infracţiunea de dare de mită, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2008 – 2011, fostul primar Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, ar fi pretins şi primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani – în total, spun procurorii, circa 2,3 milioane de lei.

Următorul termen în acest dosar este la mijlocul lui februarie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ