5 decembrie 2023
Zona zeroFapt diversRomânia, lider european în ceea ce privește numărul de animale de companie

România, lider european în ceea ce privește numărul de animale de companie

Potrivit unor studii recente, România ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de animale de companie, cu peste 50% dintre români având un câine. Cercetătorii au fost surprinși să constate că țările cu un nivel de trai mai ridicat, precum Germania și Austria, se află în urma României în acest clasament.

O explicație posibilă pentru acest fenomen ar putea fi faptul că România are cel mai mare număr de proprietari de case din regiune. Totuși, acest argument nu se aplică și altor țări din fostul bloc sovietic, unde situația este diferită.

De asemenea, este interesant de remarcat faptul că Bulgaria și Grecia, țări cu culturi și bugete similare, au un număr mediu de câini de companie. Acest lucru sugerează că românii au o afecțiune deosebită față de animale.În trecut, România a fost supusă criticilor pentru situația câinilor fără stăpân, după ce în 2013 un băiat din București a fost ucis de astfel de câini. Guvernul a reacționat și a inițiat o campanie de ucidere în masă a câinilor, ceea ce a stârnit controverse și critici din partea comunității internaționale.

Cu toate acestea, numărul total de câini de companie în România a înregistrat o scădere după un vârf atins în 2010, ajungând la aproximativ 4,15 milioane de câini în 2019. Totuși, există o tendință crescătoare în ceea ce privește preferințele românilor pentru animalele de companie, numărul acestora ajungând la 4,32 milioane în 2020.

Este demn de menționat faptul că aproximativ un milion până la 1,5 milioane de câini de companie au fost adoptați din centrele de plasament sau de pe străzi, conform informațiilor furnizate de Animax Petshop din România.

România rămâne astfel o țară în care iubirea și grija față de animalele de companie ocupă un loc important în inimile locuitorilor săi, depășind factori socio-economici și culturale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri