12 iunie 2024
EvenimentRomânia introduce un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate....

România introduce un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate. Ce este eDAC?

Un avans major în eficiența operațiunilor de pază și ordine publică a fost implementat în România începând cu data de 31 martie 2024. Un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate a fost introdus, marcând un pas important în direcția simplificării și digitalizării serviciilor publice pentru cetățenii români.

Acest instrument modern, cunoscut sub numele de aplicația eDAC, nu numai că permite verificări rapide, sigure și eficiente ale documentelor de identitate, dar aduce și o serie de beneficii semnificative pentru structurile Jandarmeriei Române. Cu ajutorul eDAC, jandarmii din toate unitățile operative au acum posibilitatea de a efectua verificări în teren într-un mod mai rapid și mai precis, respectând în același timp toate normele europene privind protecția datelor personale.

Procedura de verificare este simplă și eficientă: documentul de identitate este scanat cu ajutorul aplicației eDAC, iar toate informațiile relevante despre persoana în cauză sunt generate automat și afișate pe ecranul dispozitivului mobil. Astfel, nu mai este necesară introducerea manuală a datelor sau comunicarea acestora prin intermediul stațiilor mobile, ceea ce conduce la eliminarea verificărilor laborioase și la scurtarea timpului de așteptare.Un aspect important al noului sistem este faptul că datele personale afișate pe dispozitivele mobile sunt protejate în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate și nu sunt stocate pe dispozitivele în sine. Astfel, jandarmii au acces la informații critice într-un mod sigur și eficient, contribuind la sporirea eficacității operațiunilor de pază și ordine publică.

Aplicația eDAC permite, de asemenea, verificarea documentelor de identitate emise nu doar de autoritățile române, ci și de alte state, în cazul persoanelor cu cetățenie străină. Acest lucru asigură o abordare comprehensivă și integrată în ceea ce privește verificările de identitate, consolidând capacitatea jandarmeriei de a interveni prompt în situații de urgență sau de identificare a persoanelor căutate în legătură cu diferite infracțiuni.

În concluzie, implementarea acestui nou sistem digital reprezintă un pas semnificativ în direcția modernizării și eficientizării serviciilor publice din România, contribuind în mod direct la consolidarea securității și a ordinii publice în țarăspot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri