Potrivit unei Liste întocmite de portalul România Curată în parteneriat cu Societatea Academică din România (SAR), doar doi candidați la funcția de primar al Bacăului îndeplinesc criteriile de integritate stipulate de cele două entități: Cosmin Necula (PSD) și Cristian Ghingheș (Independent).

Restul candidaților, în frunte cu primarul-suspendat Romeo Stavarache și candidatul PNL, Dragoș Luchian întâmpină, potrivit Listei elaborate de SAR, mari probleme de integritate. Stavarache este acuzat de DNA de 5 infracțiuni de luare de mită, în timp ce de numele lui Luchian este legată controversata construcție a unui bloc cu apartamente de lux, în perioada în care era viceprimar al municipiului Bacău.

Blocul, potrivit SAR, care citează o amplă investigație publicată de Adevărul.ro, ar fi fost construit la un preț mult subevaluat, de aproximativ 200 de euro pe metrul pătrat (de 3-4 ori mai puțin decât prețul real al pieței), în primul an (2009) de activitate ca viceprimar al lui Luchian.

„Am spus, în repetate rânduri, că pentru mine integritatea este criteriul esențial în constituirea echipei. Onestitatea, integritatea, corectitudinea sunt o prioritate pentru noi. Cu ele începe o bună administrație locală. În 5 iunie, vom avea de ales între reprezentanții PNL care, în ultimii 12 ani, au năruit acest oraș cu minciunile și corupția lor și oamenii politici integri, curați. Lupt pentru dreptul la viitor al Bacăului și cred că acest oraș trebuie să iasă de sub zodia corupției marca Stavarache – Luchian – PNL”, a declarat pentru Deșteptarea candidatul PSD la Primăria Bacău, deputatul Cosmin Necula.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.