Desfasurat pe 5 si 6 septembrie la Chengdu in China, Campionatul Mondial de Adult Show-Latin a consemnat o premiera. Drapelul Romaniei a tronat pe cel mai inalt catarg al competitiei, iar “Desteapta-te romane” a fost imnul care a rasunat in sala de concurs pentru cea mai noua
pereche de campioni mondiali de la Adulti Show Latin la dans sportiv, nimeni altii decat campionii Romaniei, Roman Cificli si Mirona Gliga.

Este pentru prima data in istoria dansului sportiv mondial cand acest titlu este castigat de Romania, ceea ce demonstreaza inca odata trendul acestui sport in tara noastra.Proaspetii campioni mondiali, Roman si Miruna, sunt sportivi ai Clubului de Dans Sportiv “Dansul Viorilor” din Reghin, acolo unde activeaza si ca antrenori.

Rezultatul campionilor nostri este cu atat mai valoros cu cat a fost obtinut in fata unor cupluri cu mare experienta si traditie din Rusia, Italia si Germania. Reusita sportivilor nostri intareste pozitia Romaniei in lumea dansului sportiv mondial si reprezinta un exemplu
pentru toti practicantii acestui sport din tara noastra.

PUBLICITATE

dans sportiv pt site Roman Cificli & Mirona Gliga -Mircea Gavrila

In paralel cu aceasta competitie s-a desfasurat si Campionatul Mondial de Adulti 10 Dansuri, acolo unde Romania s-a clasat pe locul 13 la un pas de semifinala prin perechea Mihai Paraschiv-Diandra Illes (de la Authentic Dance Sport 2007 Bacau), pereche debutanta la acest nivel. Anul trecut Paraschiv-Illes s-au incununat vicecampioni mondiali la Tineret 10 Dansuri.

Delegatia Romaniei in China a fost condusa de Mircea Gavrila, vicepresedinte relatii externe FRDS.

O alta competitie importanta s-a desfasurat la Praga, in Cehia, pe 5 septembrie, Campionatul Mondial de Standard Seniori 1, competitie la care perechea noastra formata din Sorin Simon si Florentina Constantinescu s-a clasat pe locul 7.

dans sportiv pt site Clasament

Cu aceasta ocazie tinem sa anuntam ca la data de 25 -27 Septembrie 2015 va avea loc in Romania la Sibiu competitia de nivel international Transylvanian Grand Prix care face parte din circuitul Challenge TV Dance Cup 2015 (Roma Open – Italia & Platja D’Aro – Spania)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ