Nu m-am obisnuit nicicum cu starea natiei de dupa ‘89, nici nu mi-am propus asa ceva si nu cred ca voi avea in vedere acest lucru. Nu, pentru ca, dintodeauna, am crezut, am sperat ca lucrurile vor merge spre bine, asa cum ar fi fost normal sa se intâmple peste tot, in lumea asta, fireste, asta daca oamenii ar fi fost…oameni.

Daca ciolanarilor care s-au inghesuit la conducerea tarii le-ar fi pasat cât de cât de noi, românii, si nu doar de…osul propriu. Ne-au prostit pe toti cu vorbele vrajite, iar pe unii cu un putin aruncat intr-o sacosa colorata ori o cinzeaca la bufetul din sat (si asta numai dupa ce amarâtii dovedeau ca au plasat stampila in patratul care se cerea a fi votat).

Pe la inceputul noii democratii, credeam si eu ca macar o parte din ce promit alesii se va indeplini, speram ca odraslele noastre vor avea un viitor bun, ca nu vor mai trai sub amenintarea bolii. N-a fost sa fie asa. Din pacate. Copiii ni se imbolnavesc mult prea rapid si asta admit ca si din cauza lipsei de educatie sanitara din sânul familiei, in unele cazuri, dar si a conditiilor mizere din multe spitale. Nu neg ca in unele cazuri (mult prea putine, din pacate) unitatile spitalicesti arata…vorba ceea, ca-n farmacie (cu toate ca si, acolo, riscurile ramân riscuri, in contextul actual al diluarii de mii de ori a dezinfectantilor, lucru de-a dreptul demential, dupa parerea mea), dar in rest, mai totul arata mai rau ca dupa razboi.

PUBLICITATE

Iar multi dintre cei de pe acolo si-au pastrat vechile metehne invatate in scoala comunista. In plus, cum sa mai ai pe deplin incredere in sistemul nostru sanitar, plasat pe ultimul loc in UE, din punctul de vedere al sigurantei, când indivizi fara niciun Dumnezeu, in loc sa fie bucurosi ca au prins contracte cu statul, livreaza spitalelor tot soiul de „facaturi”, de falsuri, no name-uri produse cine stie unde, nesigure sanitar, dar care sigur le aduc profituri uriase acestor nemernici.

Si toate acestea se petrec cu largul concurs al statului, al acelor angajati din minister care, culmea!, au girat aceste produse, permitând folosirea lor in salile de operatie sau in salile de pansamente. Un raposat ministru al Finantelor din guvernarea CDR facea o declaratie intr-un context tragic in care câteva mii de oameni mureau, evident fara a lua in calcul ca acei nefericiti nu faceau parte din familia sa. C-asa e la noi, daca nu e in ograda noastra, nu ne pasa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Domnule reporter,
  Din pacate, la nivelul MINISTERULUI SANATATII ,s-au cuibarit tot felul de indivizi ,
  care promoveaza hotia si coruptia;,,ex;
  mafia Medicamentelor si a Materialelor Sanitare se practica la nivel de tara;,,
  mafia ANGAJARILOR si a PROMOVARILOR ,este arhirecunoscuta;;;,,
  iar acum mafia DEZINFECTANTILOR,se practica si la noi in judetul Bacau,cand tot felul
  de angajati in sistemul sanitar cu sau fara acceptul Ministerului Sanatatii,,fac dezinfectia unde vrei
  si unde nu vrei,,

  Trebuie sa se faca ordine si curatenie,caci altfel ne ducem cu o boala la spital si plecam
  cu doua???!!!!!>>>>.

LĂSAȚI UN MESAJ