Impartirea bugetului destinat finantarii unor organizatii, reglementata de Legea 350, a stârnit intotdeauna nemultumiri. Uneori acestea au fost exprimate public, alteori doar pe la colturi. Când a fost vorba despre deciziile Consiliului Judetean, criticile vizau faptul ca organizatiile de tineret, mediu sau voluntariat nu au primit bani, categoriile finantate fiind social, cultura si sport.

A existat, anul acesta, si o propunere ca protectia mediului sa devina un domeniu distinct. Nu a fost introdusa deoarece era prea târziu, dar va fi in 2017. Si Consiliul Local Bacau a fost criticat dupa ce, in sedinta de vineri, a ocolit cererile depuse de biserici si pe cea apartinând Sport Club, motivata de necesitatea sustinerii fotbalului. Robinetul prin care au curs banii, in ultimii cinci ani, a fost reparat.

Unii acuza ca fotbalul bacauan va muri, altii bat din palme. Prieteni si inamici au ambele sectoare, si cel al investitiilor in modernizarea bisericilor, si cel al finantarii “sportului rege”. Importante sunt, desigur, si artele, invatamântul, asistenta sociala etc. Nu ma omor dupa fotbal, chiar m-am intrebat, de multe ori, de ce handbalul e mai putin sustinut si sunt multi cei care, la fel ca mine, indragesc alte sporturi.

PUBLICITATE

Nu e corect, insa, ca doar din acest motiv sa respingem solicitarea unui club. Importanta este valoarea proiectului, nu afinitatea consilierilor pentru activitatea pe care o promoveaza. Legea 350 stabileste principiile in baza carora se acorda finantarile nerambursabile, iar autoritatea locala, criteriile de evaluare. Daca un proiect este prost scris, neconvingator, iar activitatile nu merg in directia realizarii obiectivul propus ori, poate, proiectul nu foloseste nimanui, de ce sa fie finantat? Acesta e un tip de situatie care poate duce la respingerea cererii.

Alte argumente pot viza resursele sau istoricul organizatiei. De exemplu, la art. 21 al Legii 350 se arata ca nu este eligibil solicitantul care nu si-a indeplinit obligatiile asumate printr-un alt contract de finantare nerambursabila. Nu cumva Sport Club se afla intr-o astfel de situatie?


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ