La sfârșitul săptămânii trecute, la Complexul „Lia Manoliu” din capitală a avut loc, în organizarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, ediția 2020 a Campionatului Național de Copii la înot. La acest eveniment au participat cei mai buni sportive din țară de la 52 de cluburi.

Bacăul a fost reprezentat de 11 sportivi legitimați la CS Nautica, după cum urmează: Borcea Robert 11 ani, Moise Alexandru 11ani, Posa Alexander 10 ani, Radu Rareș 10 ani, Lazarev Luca 10 ani, Brănișteanu Melissa 11ani, Calapod Christine 11ani, Mihăieș Eliza 11ani, Babau Ana Maria 11ani, Măriuț Serena 11ani și Țarălungă Raisa 10ani.

Lotul băcăuan, condus de antrenorii Sabin Jitaru și Alex Popa, prin rezultatele obținute au adus clubului Nautica locul 8 în clasamentul cluburilor, cele mai importante fiind medaliile de aur obținute de Robert Borcea la 50m future și 100m spate, Robert încucnunându-se astfel cu două titluri de campion național. „Rezultatele obțiunute sunt cu atât mai importante cu cât au apărut câteva problem la baza de antrenament locală, proaspătul campion național băcăuan desfășurând doar două ore de antrenament săptămânale.

A fost o competițe foarte grea și nu pot decât să îmi felicit sportivii”, a declarat Sabin Jitaru, antrenor CS Nautica.PUBLICITATE