In Biserica „Sfânta Treime” din Bacau, din incinta Unitatii de Jandarmi, a avut loc, zilele trecute, o slujba de exorcizare.

Slujba a fost savârsita de preotul militar Iulian Ichim, iar cea careia a incercat sa ii scoata demonii din trup a fost o femeie, in vârsta de 56 de ani, din judetul Vaslui.

Slujba este invaluita insa in mister. Oficialii Jandarmeriei, al carei angajat este preotul, nu au dorit sa faca nici un comentariu despre cele intâmplate in biserica unitatii.

PUBLICITATE

Am incercat sa obtinem si un punct de vedere din partea Arhiescopiei Romanului si Bacaului, cu binecuvântarea careia slujeste preotul Ichim, insa pâna la inchiderea editiei nu l-am putut obtine, cu toate insistentele noastre.

Practica de asa-zisa alungare a demonilor din trup este controversata si multi clerici din cadrul Bisericii Ortodoxe o pun pe acelasi palier cu erezia.

S-ar parea ca preotul Ichim a deprins mestesugul exorcizarii, iar despre acest lucru a aflat si femeia cu pricina. Ea visa ca este injunghiata in inima si acuza o prezenta straina in trup, drept pentru care initial a mers la medic.

Cum insa doctorul nu a gasit nimic de tratat in mod stiintific, ea a apelat la preotul Ichim, care ne-a povestit si cum au stat lucrurile.

“In data de 9 martie, in fiecare an, biserica noastra ortodoxa face pomenirea sfintilor 40 de mucenici care s-au savârsit in lacul din Sevastia.

Dupa aceasta slujba a venit un grup de crestini la buiserica de prin partea Vaslui, erau si din partea Bacaului, care au dorit se inchine in sfânta biserica de aici de la noi si care au dorit sa le citim niste rugaciuni de sanatate, de binecuvântare, au facut si o pomenire, moment in care citind rugaciunile din cartea de slujba, una dintre femei s-a aruncat la picioare, a cazut, s-a aruncat jos spunând ca este demonizata, avea o neputinta, o durere, n-am putut sa opresc momentul acela de slujba, am continuat slujba am citit rugaciunile pâna la capat si cam asta s-a intâmplat. Am inteles ca femeia a mai fost si pe la spital, dar n-ar fi probleme de natura medicala iar medicii ar fi trimis-o la biserici, asa cum mi-a spus dupa aceea.

Femeia avea nevoie de ajutor, iar noi, ca preoti, trebuie sa acordam ajutorul. Nu este un fapt spectaculos, in biserica ortodoxa se intâmpla frecvent astfel de lucruri, oamenii vin la biserica, biserica are menirea de a darui sanatatea sufleteasca si trupeasca a enoriasilor fapt pe care l-am facut si in aceasta biserica.

Poarta bisericii este deschisa pentru toti. Femeia s-a simtit bine. A plecat mai multumita fata de cum a venit. Acum Dumnezeu stie pe fiecare in parte. Dumnezeu este cel care face minunile, daca le face, când stie el si daca persoana este pregatita. Nu putem noi sa ne exprimam daca femeia a fost sau nu demonizata, daca a fost sau nu exorcizare, daca s-a tamaduit sau daca nu, cert este faptul ca femeia a cazut la pamânt având anumite simptome si cam asta s-a intâmplat”, a spus preotul Ichim.

Se pare ca slujba a tinut ore in sir si nu se stie deznodamântul, asa cum nu se stie nici incotro sau catre cine s-a indreptat demonul lasat temporar fara adapost. (G.P., O.P.)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Ce nu va vine a crede dragilor?Da,acesta e adevarul.Slujbe de exorcizare se fac in cadrul Bisericii Orodoxe de mii de ani ca si in alte culte(la catolici).Este un lucru obisnuit si normal dar cei care nu frecventeaza Biserica si care nu suporta nimic ce tine de credinta ataca neincetat .Acest preot a facut ceea ce trebuia sa faca si exorcizarea nu este o erezie!!!!Mai cititi cartile sfinte domnilor jurnalisti care faceti atata tam-tam cu Biserica.Ati ajuns sa terfeliti tot ce e mai scump in tara noastra,credinta noastra stramoseasca…poate,poate poporul acesta sarman o sa se dezica si de religia ortodoxa!Dar nu va fi asa!Dumnezeu are grija de toate asa cum si Diavolul este tot atat de real ca si necredinta voastra!Nu mai judecati ca sa nu fiti judecati!!!

 2. Exorcizarea este un act de cult prin care un preot sau un episcop alunga demonii dintr-o persoana posedata. In cadrul unei randuieli binestabilite de Parintii Bisericii, slujitorul care savarseste exorcizarea il blesteama pe demon si ii porunceste sa iasa din persoana posedata. Atat blestemarea duhurilor necurate, cat si porunca adresata lor de a iesi din om, nu sunt savarsite insa in numele savarsitorului, ci in numele lui Dumnezeu, in fata caruia toate se cutremura.Una dintre greselile pe care le poate face omul in privinta diavolului este sa nu creada in existenta lui. Astfel, cand societatea “infrumuseteaza” vrajitoria, vampirii si alte asemenea creaturi fantastice prin carti, filme, desene, reclame, haine, jocuri etc, este din ce in ce mai usor a-l vedea pe diavol cel mult ca pe un personaj de film, impotriva caruia se lupta cu planuri de atat si arme de foc. Toate acestea sunt chipuri ale diavolului, care inca isi poarta in spate “pielea de oaie”.Inca dintru inceput, Mantuitorul Iisus Hristos a alungat demonii. “Venind, propovaduia in sinagogile lor, in toata Galileea, alungand pe demoni” (Marcu 1, 39). Mai apoi, cand cei doisprezece Apostoli au fost trimisi la propovaduire, El i-a insarcinat pe acestia si cu alungarea demonilor din intreaga faptura a lui Dumnezeu.Cand s-au intors din misiune, ucenicii Mantuitorului s-au aratat bucurosi de puterea primita de a alunga demonii, insa Mantuitorul le-a aratat ca mai de pret este mantuirea, decat alungarea diavolilor. “Si s-au intors cei saptezeci si doi, cu bucurie, zicand: Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau. Si le-a zis: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. Dar nu va bucurati de aceasta, ca duhurile vi se pleaca, ci va bucurati ca numele voastre sunt scrise in ceruri” (Luca 10, 17-20).
  La randul lor, Apostolii au incredintat aceasta misiune tuturor celor hirotoniti spre slujirea Altarului, pana astazi. Rugaciunile de dezlegare si molitfele impotriva demonilor nu sunt acte de cult optionale, ci ele tin de datoria preotului de a implini misiunea la care a fost chemat de Mantuitorul. Astfel, ele nu trebuie citite din mandrie sau din dorinta de castig, ci numai din faptul ca ele fac parte integranta din slujirea preoteasca.
  La un moment dat, cand la Mantuitorul a fost adus un tanar demonizat, despre care tatal sau spunea ca inca din pruncie este muncit de un duh mut, care il arunca la pamant, scrasnind din dinti, El i-a mustrat pe ucenicii Sai, care nu au putut sa-l tamaduiasca pe tanar, si a certat demonul, alungandu-l. Mai apoi, cand ucenicii L-au intrebat pe Iisus de ce ei nu au putut alunga demonul, El le-a spus: “Acest neam de demoni cu nimic nu poate iesi, decat numai cu rugaciune si cu post” (Marcu 9, 17-29).
  Desi este foarte important si modul de vietuire al celui care savarseste molitfele si blestemele, demonii pot fi alungati numai in numele Mantuitorului. Demonii ies din cei posedati nu atat pentru cel care rosteste cuvintele molitfei, cat mai ales pentru Cel in numele caruia sunt rostite molitfele respective.
  Astfel, daca cineva ii alunga pe demoni din oameni, in numele lui Dumnezeu, aceasta nu inseamna automat ca acela este sfant sau ca se mantuieste, dupa cum Dreptul Judecator ne spune: “Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi” (Matei 7, 22-23).
  Este esentiala intelegerea faptului ca Mantuitorul Iisus Hristos este cel care alunga demonii, iar nu cel ce rosteste rugaciunile si blestemele impotriva demonului. Cat tine de cel care spune blestemele, el este dator sa duca o viata cat mai sfanta, petrecand in post si rugaciune, pentru ca diavolul sa nu se poata razbuna pe el, pentru izbavirea celui posedat.
  Pentru alungarea demonilor din om (exorcizare), in cartile bisericesti s-au randuit cateva rugaciuni speciale, dintre care cele mai cunoscute sunt urmatoarele: Molitfele Sfantului Vasile cel Mare, Molitfele Sfantului Ioan Gura de Aur, Molitfa Sfantului Ciprian si Molitfele Sfantului Trifon. Aceste rugaciuni se rostesc numai de catre episcopi si preoti, deoarece cuprinzand blesteme adresate diavolului, ele sunt deosebit de puternice. Daca, fiind inselat de duhul mandriei, un om de rand ar spune aceste rugaciuni, el ar putea intampina lupte infricosatoare din partea diavolului.

 3. Am 2 pisici care sparg pahare si se fugaresc prin casa.Pot sa le duc la acel preot cu har pt exorcizare?Cat costa sedinta si cate sedinte sunt necesare ?

LĂSAȚI UN MESAJ