Rezultatele inregistrate la concursul pentru directori si directori adjuncti

25

Din cei 250 de candidati care au participat la proba scrisa in concursul directorilor de scoli, ce a avut loc miercuri, 12 octombrie, au mai ramas in cursa 199, iar inca sase dintre ei sunt in curs de evaluare. „Urmare a evaluarii lucrarilor de la proba scrisa, au fost respinsi 45 de candidati.

Pentru a fi admisi, acestia trebuia sa obtina minimum 35 de puncte din 50. In cazul celor sase candidati care sunt in curs de evaluare, nu s-a finalizat proba intrucât, din motive obiective, comisia de evaluare nu a fost in echipa completa. Candidatii care sunt in aceasta situatie vor fi evaluati la urmatoarele probe.

Adica, in ziua in care vor fi programati pentru proba de evaluare CV si proba de interviu vor fi mai intâi evaluati la proba scrisa. Este o decizie pe care am luat-o urmare a unor precizari clare ale Ministerului Educatiei”, ne-a declarat prof. Ida Vlad, inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si coordonatorul centrului de concurs.

PUBLICITATE

Incepând cu saptamâna viitoare, din 17 octombrie, timp de o luna, candidatii admisi vor sustine si celelalte doua probe din concurs, evaluarea CV-ului si interviul, care se vor derula pâna pe 17 noiembrie, dupa o programare facuta de Inspectoratul Scolar si care va fi afisata pe site-ul institutiei. Rezultatele acestor probe vor fi cunoscute pe 18 noiembrie, iar cele finale, dupa rezolvarea eventualelor contestatii, pe 9 decembrie. Ultima etapa – cea de validare a noilor directori in consiliul de administratie al ISJ Bacau – este programata pentru data de 16 decembrie.

Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a scos la concurs 173 functii de director si 71 de director adjunct din cele 173 de unitati de învatamânt cu personalitate juridica. Au fost depuse 272 cereri de înscriere (198 pentru director, respectiv 74 pentru director adjunct) insa doar pentru 156 de unitati de învatamânt. In 17 scoli, nu s-a inscris niciun profesor pentru a ocupa o astfel de functie.

Sunt candidati care s-au inscris si la functia de director, si la cea de director adjunct intr-o scoala, dar si care au ales mai multe unitati de invatamânt. In Bacau, dupa prima proba, concurenta acerba ramâne la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National „Ferdinand I”, Colegiul Pedagogic, Liceul Tehnologic „Petru Rares”, Scoala „Miron Costin”, Scoala „Constantin Platon”, Scoala „Mihail Sadoveanu”, Scoala „Ion Creanga” si Palatul Copiilor, unde sunt mai multi candidati pe un loc.

Doar la Colegiul Economic „Ion Ghica”, unde au fost patru candidati la functia de director, a ramas numai unul.

Iata rezultatele:

a1

a2

a3

a4

a5

a6

a7

a8

a9

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

25 COMENTARII

  • Ai participat la concurs? Daca n-ai participat nu ai dreptul sa emiti pareri, mai ales pareri imbecile! Nu cred ca la gradinita se studiaza management american, dar, ma rog, multi “cunoscatori” in ale invatamantului comenteaza pe forum!

   • Nu va mai gasiti scuze,doamna Lumi.Si cei care nu au participat la acest concurs,pot rezolva asemenea subiecte si da,”anonim” are dreptate!Subiectele au fost penibile si uneori si incorect formulate.De exemplu,”gramul” este pentru “greutate” in loc sa fie pentru “masa” si multe alte stupizenii de copii mici.Sa-mi fie cu iertare dar acest concurs e o cacialma menita sa repuna in functie directorii dati jos la inceputul lui septembrie.Aceeasi Marie cu alta palarie!

   • Nu va mai gasiti scuze,doamna Lumi!Fiecare om are dreptul sa comenteze ce doreste si cum doreste despre un subiect anume.Si cei care nu au participat la acest concurs,pot rezolva asemenea subiecte si da,”anonim” are dreptate!Subiectele au fost penibile si uneori si incorect formulate.De exemplu,”gramul” este pentru “greutate” in loc sa fie pentru “masa” si multe alte stupizenii de copii mici.Sa-mi fie cu iertare dar acest concurs e o cacialma menita sa repuna in functie directorii dati jos la inceputul lui septembrie.Aceeasi Marie cu alta palarie!

   • Astea sunt intrebari pentru niste conducatori de scoli?Asta era ideea anonimului dar unii gandesc mai greu sau fac asocieri imbecile.Cine a spus realmente ca la gradinita se studiaza management american?Nu asta era mesajul ci faptul ca au fost subiecte puerile de-a dreptul si s-a dat extrem de putin din legislatie(problema cu care se confrunta multi “cunoscatori” in ale invatamantului,mai ales directorii!)
    Iar aici comenteaza toata lumea dupa cum doreste si nu dupa cum dicteaza unii.Nu le convine?Sa iasa din mediul online si sa se arunce de la etaj de ciuda!

   • Tovarasa Lumi,cum ati raspuns la aceste intrebari grele de te durea capul sau te umfla rasul,dupa caz:

    “Dicționarele sunt utile pentru …?
    A. a căuta originile cuvintelor
    B. a rezolva integrame
    C. a căuta cuvinte cu sens opus
    D. a căuta sensul cuvintelor
    E. a căuta sensul termenilor medicali”
    Alta:
    “Cei care își îmbogățesc cunoștințele …?
    A) exersează
    B) citesc
    C) se antrenează
    D) învață
    E) studiază ”
    Intrebarea nr. 29 e cea mai tare dintre toate,cred:
    “29. Măgarul întotdeauna are …?
    A ) grajd
    B ) potcoave
    C ) harnașament
    D ) copite
    E ) coamă”

 1. Ce-i aia in curs de evaluare?Ati vazut testele? De toata jena…..o mizerie pentru a confirma pe posturi pe cine trebuie! N-au nici o legatura cu ce face un director!Nimic nou, doar vine campania!

  • Nu-i nimic,pe mine m-au pierdut sigur de fan la alegeri!Invatamantul romanesc e o rusine totala de vreo 20 de ani incoace.De altfel,mai merge ceva cum trebuie in tara asta?

 2. Intrebări de DEBILI pentru DEBILI. Un popor de SCLEROZAȚI, de SCLAVI, de ANALFABEȚI, dar CORUPȚI, IMORALI de nu se mai poate. Ar trebui o duzină de PSIHOLOGI și PSIHIATRI să-i verifice pe actualii si viitorii directori, în cea mai mare parte. Băi MAIMUȚOILOR, nu vă e rușine???

 3. Un pic de logica ,atentie la intrebari si la exemplele date la inceput ,si ai fost la curent cu ce se intampla in scoli sau ce trebuie sa conduca un director ,fara sa fi citit usor erai admis.Unii chiar nici atat nu au putut si au fost DIRECTORI

 4. Asta este consecinta faptului ca Romania a ajuns sluga unor corporatii de natarai americani. Concursul a fost in mod cert conceput de niste absolventi de Romano-Americana, care si-au batut joc de soarta unor oameni veniti sa isi puna pielea la bataie pentru niste posturi care necesita munca grea, nu probleme gen integrame. Sa vad eu cum rezolva acesti elitisti infecti problema lemnelor care nu sunt in batatura, atunci cand vine iarna.

 5. In afara de scopul reconfirmarii directorilor in functii, aceste subiecte au jignit marea masa a dascalilor, pregatirea lor academica si daruirea lor in a impartasi ceea ce au acumulat. Unii vor trage concluzia ca oricine poate fi profesor, iar in ultimul timp, titularizarile pe usa din dos demonstreaza din pacate acest lucru. Oare cine si cati au fost insarcinati sa emita subiectele pentru un concurs atat de asteptat? Oare ce scoala au absolvit? Purtati-va frumos cu repetentii! Vor ajunge sefii vostri! Au ajuns deja… e trist, e deprimant!

 6. Ce partid sau alianță politică va veni la guvernare în decembrie 2016 va schimba, probabil din ian 2017, pe acei directori instalați după acest ”test” și care nu sunt membri acelui partid sau să facă parte din alianță.
  Garantez, în proporție de 96%, că așa se va întâmpla.

 7. Iar va invartiti ca pisica in jurul cozii…gata , a fost un prim examen, bun , rau s-a dus, urmeaza alte doua pietre de incercare …mereu vorbiti de politic, insa daca ati dori adevarul veti constata ca sunt simpatizanti si PSD, si PNL si ALDE….deci?

 8. Da Razvan, lingai ai PSD, PNL, ALDE, profitori, spagari, corupti, pupincuristi, cativa OK-10-20%, poate. Astia ca astia, dar JIGODII ca in ISJ Bacau rar gasesti in alt judet.

 9. Scoala pentru care am candidat la concursul de directori sta sprijinita in barne de lemn de patru ani de zile. Incurajata de cuvintele ministrului educatiei, ca sa participe profesorii la concurs, ca va fi un concurs corect, am vrut sa fac pentru scoala unde am invatat primele clase ceea ce mi-am dorit inca de cand invatam pe bancile ei vechi: un ansamblu folcloric de cantece si dansuri, cosuri de basket in curtea scolii, spatii de joaca pentru copiii de gradinita si multe altele. Doream sa pot aplica pentru prima data ce am fost invatata la Masteratul Management Educational Preuniversitar, Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Pitesti. Pentru activitatea mea la catedra am fost distinsa cu gradatie de merit, in conditiile in care elevii din mediul rural nu au oportunitatile celor din mediul urban, nu au internet si activitatea principala acasa este agricultura, asta in situatia in care parintii nu sunt plecati in strainatate. M-am inscris din greu pe o platforma, care se bloca mereu si trebuia sa o iau de la inceput, dar deja gandul din suflet de a putea sa fac din scoala de acasa o scoala asa cum visam de la 6 ani, cand bunica imi dadea dictare sa nu mai fac nicio greseala la cea data de invatator si tot bunica mi-a insuflat sa fiu dascalita. Acum cand vad din curtea scolii cimitirul in care este ingropata, nu simt decat durerea unui gand hotesc ca va trebui sa parasesc osemintele bunilor mei si sa plec in strainatate, fiind doctor in stiinte, iar plecarea va fi impreuna cu cele doua surori ale mele, care sunt medici, doctoranzi, cu doua facultati, specializari, caci in tara mama nu sunt decat bete in roti si concursuri cu dedicatie. Am promovat proba scrisa la acest concurs, iar la proba de analiza a CV-ului am fost umilita si respinsa. Am absolvit doua masterate, iar Masteratul Management Educational Preuniversitar, Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Pitesti A FOST PUNCTAT CU 0 puncte. De trei ori mi s-a dat un punctaj de catre comisie, respectiv 8,75; 7,25, iar a treia oara 6,75, ca sa fie sub 7, sa fiu respinsa la o proba unde nu se face contestatie. Coordonatoarea comisiei nu mi-a punctat diplomele de absolvire a activitatilor proiectelor europene pe motiv ca nu sunt diplome de participare, in opinia dansei absolvirea nu presupune si participare. Nu a punctat participarea la Simpozioane Internationale, contrar notei telefonice date in urma lamuririlor ministerului referitoare la evaluarea CV-ului si nu numai. Inscrierea a fost facuta cu o luna inaintea evaluarii CV-ului si nu am mai gasit inscrisuri de coordonare si desfasurare activitati ale unor proiecte precizate si-n scrisoarea de intentie, din cauza unei PLATFORME ELECTRONICE CU PROBLEME. Au ramas inscrisuri suficiente, care sa puncteze cerintele din metodologie, dar e obiceiul sa se scada si daca puteam arata toate cele peste 500 pagini din dosarul personal, in original sau certificate conform cu originalul, ar fi scazut pana s-ar fi saturat. Sunt multe de spus, in concluzie, umilinta adusa unui profesor – doctor in stiinte, absolvent a 2 masterate, care va trebui sa puna in rama diploma Masteratului Management Educational si sa o atarne doar ca tablou in perete, licentiata cu studii de lunga durata, zi, cu bursa (doar doua studente am fost integraliste 4 ani), absolventa de Liceu Pedagogic cu durata de 5 ani, olimpica la 5 materii concomitent – va fi probabil biletul de plecare in strainatate unde sa se bucure alti elevi si pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ