Dupa o deplasare destul de greoaie pe traseul Bucuresti – Varsovia – Helsinki (cu avionul) – Tampere (cu autocarul), atleta Clubului Sportiv Municipal Onesti, Mirela Lavric a adus cele mai mari bucurii iubitorilor acestui sport din tara noastra. La Campionatele Europene de Atletism (U – 23), ea a cucerit medalia de aur in proba de 800 m, cu timpul de 2 minute o secunda si 56 zecimi. Pe locul 2 in aceasta cursa s-a clasat Olha Lyakhova (Ucraina) iar pe locul 3 – elvetianca Selina Buchel.

La obtinerea acestui succes al atletismului onestean consilierul de strategie de la CSM Onesti, prof. Dorin Aradavoaicei a declarat: ”Cursa a avut o lupta foarte dura intrucat adversarele sale aveau performante foarte apropiate (mai mult, unele coborâse sub 2 minute alergarea pe distanta de 800 m). Mirela Lavric a condus cu foarte multa stiinta, nelasând nici o sansa adversarelor, pe care le-a surclasat, intr-una din cele mai frumoase curse ale atletismului românesc din ultima perioada.

Ea a promis antrenoarei sale, prof. Viorica Pintilie cât si conducerii clubului onestean, la plecarea spre competitia de la Tampere, ca va demonstra ca munca facuta fara preget acasa, o va aduce foarte aproape de a fi cea mai buna sportiva a atletismului românesc.” Dorin Aradavoaicei ne-a relatat un alt lucru deosebit din aceste zile de la Campionatul European de Atletism de la Tampere, care o propulseaza pe Mirela Lavric in elita “de vârf” a atletismului din tara noastra: ”Dupa cursa epuizanta de la 800 metri, sportiva onesteanca a solicitat in ultima instanta participarea si in proba de 400 metri.

Federatia Româna de Atletism nu o inscrisese pe Mirela Lavric la aceasta proba si la interventia conducerii Clubului Sportiv Municipal Onesti, Federatia Europeana de Atletism a acceptat acest lucru, profitând de un loc liber la una din seriile de calificare. A fost de bun augur acest fapt si Mirela noastra a luptat exemplar, cucerind medalia de argint cu timpul de 52 de secunde si 6 zecimi.”

Ea s-a clasat inaintea a doua poloneze dar si a favorite României la aceasta proba – Adelina Pastor. Credem ca aceste doua rezultate o prezinta pe Mirela Lavric in adevarata ei forta si ca o mare speranta la Campionatele Mondiale de Atletism, ce se vor desfasura la Moscova, unde ea este calificata la proba de stafeta 4 X 400 m. Aceasta calificare a obtinut-o la Campionatele Europene de atletism pe echipe, ce s-au desfasurat la Dublin, unde din nou Mirela Lavric a fost cea mai buna sportiva din lotul de senioare a României, câstigând medaliile de aur din probele de 800 m si de la stafeta 4 x 400 m (impreuna cu atletele Adelina Pastor, Sanda Belgyan si Camelia Gal).

Mentionam ca alaturi de succesul inregistrat de Mirela Lavric sunt si alte lucruri demne de remarcat in atletismul onestean. Astfel, la Campionatele Mondiale de Atletism (juniori II), care se desfasoara la Donetk (Ucraina), sportivul Andrei Melnicescu , elev al antrenorului Bogdan Constantin, in primul concurs de anvergura mondiala la care participa a realizat la saritura in lungime un record personal de 7.27 m, care da mari sperante pentru viitor. In aceste zile concureaza la Jocurile Olimpice ale Tineretului European, de la Foote – Utrech (Olanda) atletii onesteni Adelina Sandu (ce va concura la 100 m garduri si la stafeta 4 x 100 m), Gabriel Bitan (care va evolua la saritura in lungime si la stafeta 4 x 100 m) si Maria Ifteni (la stafeta).

De asemenea, marti 16 iulie se vor urca in avion pentru a participa la Campionatele Europene de Juniori I, care se vor desfasura la Rieti (in Italia) sportivii Alexandru Terpezan si Andreea Panturoiu. Alexandru Terpezan este proaspat dublu vicecampion balcanic la Campionatele Balcanice de Atletism (juniori I), competitie desfasurata la Denijli, in Turcia, unde si Andreea Panturoiu a cucerit titlul de dubla campioana balcanica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ