Asociatia “ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti” demareaza in 2013 doua noi proiecte artistice interdisciplinare. Cele doua proiecte, ce vor fi dezvoltate de echipe mixte de artisti din domenii diferite, au fost selectionate in luna iunie in urma unui open-call de proiecte la care au participat peste 20 de artisti din zona dansului contemporan, muzicii, literaturii si teatrului.

Primul proiect in lucru – 33 – este o instalatie performativa inspirata din viata si muzica lui George Enescu ce va fi realizata de o echipa interdisciplinara de artisti formata de Andreea Duta (coregraf si performer), Cinty Ionescu (artist video) si Miron Ghiu (muzician), in cadrul unor rezidente la Tescani si Bucuresti oferite de Asociatia ArtistNe(s)t si Muzeul National “George Enescu” – Sectia „Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”. In acest moment echipa de artisti repeta la spatiul ZonaD, piesa urmând sa fie finalizata in a doua jumatate a lunii septembrie 2013.

Cel de-al doilea proiect – “Omul si albina sa” – este o piesa despre familie, comunitate si sacrificiul ritual, o explorare a potentialului improvizatoric al folclorului situata la intersectia dintre dans, muzica si poezie. Proiectul este initiat de o echipa interdisciplinara formata din actrita Katia Pascariu, coregraful Paul Dunca si muzicianul Jak Neumann si isi propune sa elaboreze un text programatic ce contine o succesiune de viziuni care se viseaza una pe cealalta intr-o intoarcere accelerata in timp.

PUBLICITATE

Ambele proiecte artistice inter-disciplinare vor avea premiera pe data de 29 septembrie la Tescani, piesele urmând sa fie prezentate in cadrul unui mini-turneu la 1 octombrie la Bacau si 4 octombrie la Bucuresti in aula Muzeului National “George Enescu”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ