Mai exista, in municipiul Bacau, drumuri de pamânt. Am aflat asta de la locuitorii cartierului Gheraiesti. Oamenii de pe str. Corbului ne-au chemat sa ne arate gropile, baltile, cizmele, o masina reparata de doua ori in luna mai…

Ionel Tomasciuc sustine ca acum e bine, “sunt doar niste balti si noroi din loc in loc”, dar când ploua mai tare si e trafic, mâlul trece de pantofi. “Eu am cizmele pregatite, uitati-le, aici nu se poate merge fara cizme”, adauga Tomasciuc. Când ploua e noroi, iar când nu ploua se ridica nori de praf. “Nu putem intinde rufele”, “Nu putem sta in curte”, “Nu putem aerisi”, se plâng femeile.

Si-au unit fortele si au facut solicitari catre autoritatile locale, care i-au invitat sa mai astepte putin. “Au zis ca vor veni, insa nu a mai venit nimeni, sustin oamenii. In 2012, inainte de alegeri, ne-au spus ca sunt banii, exista si proiectul, sa stam linistiti.”

Au stat cât au stat, dar acum s-au saturat. “Ne facem masinile praf! Se strica tot, bucsele, telescoapelele, directia… Nu se mai poate asa, parca am locui intr-un catun nenorocit, uitat de lume! Nu suntem in afara orasului, suntem in oras”, spune, nervos, proprietarul unei masini de câteva zeci de mii de euro.

Pâna la toamna, mai e putin…

Si Elena Cernat e revoltata: “E putin spus ca strada e proasta, e groaznica. Am reparat masina de doua ori intr-o luna. In 2011, când am cumparat terenul, mi-au spus ca e facut cadastru. Au trecut trei ani si nu au reabilitat-o, au nivelat-o o data cu lama. Noi am astupat mereu gropile, dar nu rezista. Se imprastie piatra si apar la loc.”

Vor sa se toarne asfalt si mai vor “sa nu faca trotuare inalte, ca pe Austrului! Nu pot sa treaca doua masini una pe lânga alta din cauza ca nu incap si nu se pot urca pe trotuar.” Vestile care vin de la autoritati nu sunt tocmai imbucuratoare: locuitorii mai au de asteptat jumatate de an.

“Primaria a intocmit proiectul de executie a lucrarilor de modernizare. Investitia trebuie completata cu schimbarea conductei de apa de catre CRAB, parte a unui proiect european de modernizare a acestei infrastructuri, pe componenta POS Mediu”, arata Ionut Tomescu, purtator de cuvânt in cadrul Primariei Bacau. Lucrarile la reteaua de apa vor fi finalizate in aceasta toamnă, urmând ca imediat dupa incheierea lor administratia sa demareze lucrarile de asfaltare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. da voi ati fost in cartierul CFR ca sa vedeti despre ce e vorba? e asa usor sa stropim cu noroi in tot orasul pentru un caz particular. Eu stau in Municipiu Bacau, regret ca sunt oameni care exprima idei si ma fac sa inteleg ca nu au nevoie de parcuri, curatenie si tot felul. orice s-ar face in oras nu e suficient, iar in loc caute alte 2-3 orase de acelasi nivel cu Bacau si sa compare aceste aspecte tot arunca sageti aiurea. Mai mergeti prin Orasele din Moldova sa vedeti acolo minunatii de iti vine rau.

  2. la coltul străzii este o balta atat de mare incat in curand vom putea pescui acolo. strada Corbului este chiar suficient de lunga si plina de case mai noi si mai vechi, dar uitata de dl primar care ar trebui invitat sa incerce sa mearga cu minunata-i lui masina pe acolo, sa vedem daca si cat de bine se pricepe la slalom printre gauri, gropi, denivelari si poate asa in loc sa dea cu bani in caini – un indrumar al bisericilor din oras – ne carpeste macar cu niscaiva prundis strada. ce ziceti dle primar, ne pli9mbam impreuna pe ULITA mea?

  3. Sa veniti sa fotografiati si pe o anumita portiune din strada Veronica Micle; oamenii de acolo platesc impozite degeaba, strada nu e asfaltata, acolo nu poate intra nici salvarea si nici pompierii, tevile de apa potabila nu s-au schimbat deloc iar apa potabila e mereu ruginita; cind ploua drumul e plin de gropi cu apa, iarna nu se poate intra pe acolo cu masinile fiindca nu se face deszapezirea cu utilaje;cu toate acestea oamenii platesc si salubrizarea la fel ca cei de pe strazile unde se matura, unde se face deszapezirea, unde se pun panselute, unde e asfalt si apa e potabila….

LĂSAȚI UN MESAJ