Teodor Bogdan Popa, primarul comunei Stanisesti

Peste 80 de enoriasi din satul Slobozia Noua, numit pe vremuri Panu, dupa numele boierului Panu, s-au adunat doua zile la rând (sâmbata si duminica) in fata Bisericii ortodoxe “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” pentru a impiedica schimbarea, de catre Protoierie, a parintelui Marcu Bondalici, la care tin ca la ochii din cap.

“Oamenii il iubesc foarte mult, arata Teodor Bogdan Popa, primarul comunei Stanisesti. Ii asculta, ii sfatuieste, ii imprumuta cu bani si ii intelege. Ei nu pot accepta sa fie schimbat, in conditiile in care nu exista niciun motiv cunoscut.”

Instalarea noului preot (“care nu stim cine este”) trebuia facuta de parintele Ioan Negoita din Protopopiatul Sascut, de care apartine comuna Stanisesti, dar nu a nu a mai avut loc sâmbata, asa cum fusesera informati locuitorii, ci a doua zi, de la ora 15,30.

PUBLICITATE

Duminica, parintele Ioan Negoita a ajuns cu o intârziere de jumatate de ora, ceea ce a incins si mai tare spiritele.
Când a coborât din masina, oamenii au strigat si l-au huiduit, dar preotul si-a pastrat cumpatul.

El a explicat motivul venirii sale si a incercat sa-i linisteasca. Atmosfera era, insa, foarte aprinsa, iar enoriasii extrem de belicosi. Pr. Ioan Negoita i-a rugat, daca nu sunt de acord cu schimbarea parintelui paroh Marcu Bondalici, sa faca o lista cu semnaturi, apoi a intocmit un proces verbal si a parasit satul.

“Locuitorii din Slobozia Noua sunt foarte uniti si foarte hotarâti. Nu cred ca vor ceda. Deocamdata, nu stim ce se va intâmpla. Speram ca decizia Arhiepiscopiei le va fi favorabila”, a declarat Teodor Popa, primarul comunei Stanisesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Alta TRAZNAIE! Bag de seama ca oamenii cand au un conflict nu se mai adreseaza INSTITUTIILOR ABILITATE ALE STATULUI DEGEABA….formuleaza petitii in fata PRESEI, ca nu in zadar e a patra PUTERE IN STAT!

    Cu semnaturile oamenilor incep sa se rezolve toate problemele cetatenilor! Pe cale de consecinta, institutiile statului degeaba sa faca bine si sa se AUTODESFIINTEZE!!!…sa vedeti cum creste PIB-ul si merge tara pe profit, prosperitate…

    Daca enoriasii sunt uniti, iubesc si respecta un preot, clar ca acesta are HAR!

LĂSAȚI UN MESAJ