S-au implinit doua saptamâni de când zeci de bacauani care locuiesc in cartierul Nord sufera de frig in apartamente. Cosmarul zilnic al caloriferelor reci a inceput la doar câteva zile dupa ce furnizorul de agent termic a facut probe in instalatii.

“Caloriferele au fost calde o zi si jumatate, dupa care s-au racit din nou. Initial am crezut ca vom primi caldura dupa un program stabilit de CET, insa, frigul le intra oamenilor in oase si au inceput sa puna intrebari. La rândul nostru, am vorbit la CET Bacau.

Mai intâi la dispecerat, mai apoi la conducere si tot asa ne-au amagit cu promisiuni ca va fi trimisa o echipa in zona pentru a remedia avaria aparuta, din cauza careia fusese sistata caldura. A trecut o zi, au trecut doua, a trecut o saptamâna.

Intr-un final a fost sparta strada Aprodu Purice in apropierea unei canalizari, s-au taiat mai multe bucati de teava, acestea au fost inlocuite, iar când au fost repornite instalatiile, reteaua a cedat din nou, in apropiere.

Groapa a ramas descoperita, zona fiind semnalizata doar cu o banda de protectie. Mai nou, la dispecerat nu raspunde nimeni si trebuie sa suni prin centrala”, declara Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116.

In lipsa unor raspunsuri clare la problema caldurii, locatarii afectati de aceasta noua avarie fac rând la asociatie in speranta unui raspuns ferm.

“Eu cred ca nu au echipe sa trimita pe teren, nu au cu ce lucra. Cu toate acestea, noi onoram lunar obligatiile de plata si ne respectam partea noastra din contract. CET când isi va onora partea sa de contract?!? Se mai mira cei din conducere de ce le pleaca consumatorii”, spune Verona Topor. Vineri s-au implinit doua saptamâni de când mai bine de un sfert din locatarii arondati Asociatiei de proprietari nr. 116 stau in frig.

“In zona de nord a orasului au fost mai multe avarii, care au afectat locatarii de pe strazile Zefirului, Calugareni sau Aprodu Purice. Vinerea trecuta a aparut o avarie pe reteaua de agent primar, pe strada Calugareni, iar echipa noastra a lucrat pâna duminica seara. Au ramas totusi fara agent termic punctele termice 62, 63, 64.

Echipa de interventie este la fata locului si speram ca marti sau miercuri sa revina caldura in locuinte”, a declarat Narcisa Antoneac, purtatorul de cuvânt al CET Bacau. Intr-adevar, la fata locului, pe strada Calugareni, am gasit echipa de interventie, care lucra la remedierea avariei, produsa din cauza unor tevi mâncate de rugina.

“Acum, la inceputul perioadei de livrare a agentului termic, e cel mai dificil, fiindca se produc cele mai multe avarii. Incercam sa facem fata si sa multumim pe toata lumea, mai ales ca locatarii sunt mereu cu gura pe noi, cei de la interventii”, spunea un muncitor. Cei care lucrau ieri la refacerea conductelor sperau ca astazi sa revina caldura in locuinte si problema de termoficare din nordul orasului sa fie lichidata. (Ramona Ionescu, Ovidiu Pauliuc)

La Scoala „G.M.Cancicov” s-a remediat avaria

Desi Scoala „G.M.Cancicov” a fost afectata si ea de o avarie, iar copiii au zgribulit in clase de frig, acum acestia au caldura. „Mai sunt afectate doar doua clase, pentru ca in timpul lucrarilor s-au mai descoperit vineri doua tevi sparte, pe cursul de transport al agentului termic. In cele doua clase invata elevi de la pregatitoare si din clasa a III-a.

S-a lucrat continuu pe perioada vacantei scolare din invatamântul primar, asa ca elevii nu au avut de suferit. Acum, pentru ca din aceasta saptamâna si-au reluat cursurile, cei mici, de la pregatitoare, au fost trimisi acasa luni, iar in cealalta clasa, de a III-a, s-a mai pus un calorifer electric. Ni s-a promis ca situatia se va rezolva cât mai repede”, ne-a declarat prof. Nicoleta Olaru, directorul Scolii „Mihai Dragan”, care are in structura si Scoala „Cancicov”.

Avaria a fost semnalata la sfârsitul lunii trecute. Asa cum a explicat Iulian Stoican, viceprimarul municipiului Bacau, a fost vorba despre o investitie noua, de schimbare a traseului conductelor pe lânga terenul de sport al scolii, investitie care a ajuns la aproape 40.000 de lei. (R.Neagu)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ