Campionatul Național de Sărituri în apă pentru Seniori, Tineret și Juniori derulat weekend-ul trecut, în Bacău, a fost dominat de „Factorul r”. Cel puțin pentru săritorii băcăuani. „R” de la revenire: cea a lui Cătalin Cosma. Și de la revelație, care poartă numele lui Cosmin Hongu.

În fine, „r” vine și de la regrete, toate fiind generate de mai vechea accidentarea a lui Alin Ronțu care a compromis practic sezonul național și internațional al campionului băcăuan. Come-back-ul lui Catălin Cosma, materializat într-o primă fază la Naționalele din martie-aprilie și-a gasit confirmarea prin cele șapte medalii cucerite acum, cinci dintre acestea fiind de aur. Dacă Ronțu nu a putut concura decât în proba de trambulină 1 metru, în schimb Hongu și-a suplinit foarte bine colegul de club, impunându-se, în mod surprinzător, la platformă 10 metri, juniori A.

„Într-adevăr, am trăit stări de spirit diferite la această ediție a Naționalelor de Vară”, a declarat antrenorul băcăuan Adrian Gavriliu, care a detaliat: „Cătălin Cozma este experimentatul senior ce a întărit tânăra secție de sărituri a CSM Bacău, experiența sa internațională spunându-și cuvântul. Alin Ronțu este marea pierdere a acestui concurs, el participând doar la o probă mai ușoară. Accidentarea la umărul stâng l-a ținut departe de proba favorită, la care are bronz european: platformă 10 metri. Iată însă că la această probă s-a remarcat Cosmin Hongu, care, în lipsa lui Alin, a reușit să-l învingă pe mult mai bine cotatul Aurelian Dragomir de la Olimpia București”.

Iată rezultatele înregistrate de băcăuani:

Cătălin Cozma (CSM Bacău): loc 1 Sincron Platformă; locul 1 la 3 m mixt; locul 1 la Team event; locul 1 la 3m Sincron; locul 1 la Platformă individual; locul 2 la 3 m individual; locul 2 la 1m, toate la Seniori.
Alin Ronțu (SCM Bacău): loc 2 la 1 m Juniori A; locul 3 la 1 m Seniori.
Cosmin Hongu (SCM Bacău): locul 1 la 3 m Sincron; locul 1 la Platformă Juniori A; locul 2 la 3 m Juniori A; locul 3 la Sincron Platformă Juniori A; locul 3 la Sincron Platformă Seniori.
Ruxandra Munteanu (SCM Bacău): locul 2 la Platformă Juniori A.