Iubitorii de arta sunt invitati joi, 5 iunie 2014, ora 17.00, la vernisajul expozitiei: Retrospectiva Eugen Craciun, organizat de Centrul de Cultura „George Apostu” Bacau în spatiul Muzeului de Arta Contemporana.

Ampla expozitie de pictura si grafica dedicata maestrului Eugen Craciun se doreste a fi un omagiu adus pictorului român, si totodata, o confirmare a expresivitatii si perenitatii artei sale. Aceasta reuneste o serie de opere ale artistului aflate în colectii publice si private.

Pictorul Eugen Craciun s-a nascut pe 28 februarie 1922 la Piatra Neamt, a urmat Academia de Arte Frumoase din Iasi, la clasa profesorului Corneliu Baba, si Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, avându-i profesori, printre altii, pe maestrii Alexandru Ciucurencu si Octav Angheluta.
În deschiderea expozitiei, ne vom bucura de prezenta prof.univ.dr. Petru Bejan, de la Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iasi, care ne va introduce în universul creativ al artistului.

PUBLICITATE

Manifestarea culturala va fi întregita de un microrecital de pian la doua mâini, protagoniste fiind prof. Cornelia Erhan si prof. Antonela Leahu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ