4 mai 2024
Zona zeroEu știuRețete cu carne de porc, cotlet de berbecuț și mânzat pe care...

Rețete cu carne de porc, cotlet de berbecuț și mânzat pe care trebuie să le încerci

Carnea de porc are o savoare deosebită. De acea, există numeroase rețete simple și rapide care să te ajute să prepari o cină delicioasă. Iată câteva idei pe care să le ai la îndemână pentru o masă reușită

Rețetă de carne de porc la tigaie

Probabil cel mai popular mod de preparare al acestui tip de carne este la tigaie. Cu toate acestea, trebuie să cunoști toate secretele unui bucătar iscusit pentru a obține o carne fragedă și suculentă. Carnea la tigaie are, de multe ori, tendința de a se usca și a deveni fadă.



Uite câteva sfaturi utile înainte să te apuci de gătit:

gătește friptura la foc mic;

pe lângă ulei, adaugă vin alb, care are rolul de a frăgezi carnea, până la punctul în care ți se va topi în gură;

acoperă bucățile cu capac, și înăbușește-le până devin moi.

Avantajul cărnii de porc este că poate fi servită cu aproape orice garnitură. De la piure de cartofi, la orez sau legume sote. De asemenea, pentru un plus de aromă, poți așeza alături de friptura fragedă orice sos la alegere.

Urmează pașii de mai jos și prepară și tu carne de porc la tigaie pentru tine și familia ta.

1. Scoate carnea de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.

2. Spală foarte bine carnea și tai-o în bucățele potrivite (nu mai groase de 3 centimetri).

3. Dacă ai untură în casă, pune aproximativ o lingură în tigaie și las-o să se încingă bine. Adaugă bucățile și lasă-le să se prăjească aproximativ 5 minute pe fiecare parte. În acest punct, ar trebui să ții focul mare.

4. Dacă s-a rumenit suficient, adaugă un cățel de usturoi tocat și 100 de ml de vin alb. După gust, poți pune sare, piper, coriandru, chimen, mărar, pătrunjel, busuioc, cimbru, pudră de chilli sau boia de ardei (afumată sau dulce). Dacă preferi alte condimente mai exotice, poți încerca orice îți trece prin minte.

5. Pune capacul și lasă carnea la foc mic până se înmoaie (aproximativ 40-50 de minute).

Cotlet de berbecuț cu fasole verde

Pentru două porții delicioase, ai nevoie de aproximativ jumătate de kilogram de carne, pe care trebuie să o lași la temperatura camerei înainte de preparare. Presară pe ea sare, care are rolul să o frăgezească și, dacă e pe gustul tău, puțin rozmarin uscat.

Încinge o tigaie cu ulei de măsline și adaugă în ea un cățel de usturoi tăiat pe jumătate. Ai grijă ca fața tăiată să stea direct în uleiul încins. Călește usturoiul la foc mediu timp de 10 minute. El își va lăsa aroma în ulei, care va pătrunde apoi în cotlete.

Adauga bucățile de carne de berbecuț în tigaie și frige-le pe fiecare parte în mod egal. Durata acestui proces poate varia în funcție de grosimea cotletelor, dar nu ar trebui să îți ia mai mult de 5 minute. După ce s-au gătit, le poți scoate la răcit 5 minute.

Pentru garnitură ai nevoie de:

400 g fasole verde (proaspătă sau congelată);

120 ml smântână lichidă cu un procent scăzut de grăsime;

o ceapă;

5 căței de usturoi;

o legătură de pătrunjel.

După ce ai scos cotletele din tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi, peste care poți pune fasolea păstăi. Călește-le timp de 3 minute și adaugă peste ele smântâna pentru gătit. Acum este momentul să pui un praf de sare și piper după gust. Toacă și pătrunjelul proaspăt și adaugă frunzele peste amestecul din tigaie.

Lasă totul pe foc pentru încă 3 minute, după care masa este gata de servit. Desigur, poți acompania carnea de berbecuț și cu o altă garnitură. Totul este la alegerea ta.

Carne de mânzat cu glazură de miere

Pregătește, în doar 40 de minute o rețetă delicioasă pentru întreaga familie. Ai nevoie, în primul rând, de o jumătate de kilogram de carne manzat și 5 linguri de miere. Apoi, pentru a aroma friptura, îți mai trebuie doi căței de usturoi tăiați felii și 2 lingurițe de piper negru măcinat. Iar, pentru sosul de miere, ai nevoie de 200 de ml de bază de supă.

Pune o tigaie cu o lingură de ulei de măsline la încins, la foc mediu. Adaugă feliile de carne de vițel în uleiul încins și lasă-le la rumenit, întorcându-le de pe o parte pe alta până când sunt bine pătrunse. După ce sunt rumenite, scoate-le din tigaie și lasă-le câteva momente la odihnit. Între timp, pune în tigaie încă o lingură de ulei de măsline și călește usturoiul cu piperul timp de 1-2 minute.

Adaugă supa și mierea în tigaie și lasă sosul la foc mediu timp de 10 minute, până devine ca un sirop. Pune din nou carnea în tigaie și mai lasă totul la gătit timp de 5 minute.

Știai că acum îți poți cumpăra cărnurile preferate și online? Comandă și tu online toate ingredientele de care ai nevoie pentru o masă delicioasă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri