Au fost prinsi membri unei periculoase grupari criminale din Onesti. Cadrele Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Bacau, au anihilat reteaua de traficanti de carne vie care actionau in Onesti. Cei cinci infractori au ajuns dupa gratii.

Lucratorii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bacau impreuna cu procurorii DIICOT au finalizat cercetarile in cauza privind o grupare criminala transnationala specializata in comiterea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, constituire de grup infractional si proxenetism, ce a actionat pe relatia Romania – Marea Britanie – Olanda – Italia. In urma unor descinderi domiciliare au fost identificat capul acestei grupari – Sebastian Catalin Tuca, zis aMaso”, in varsta de 34 de ani din Onesti, dar si alti patru membri ai retelei: Traian Jianu (39 de ani) din Bucuresti, Florin Tanase Turisca, zis aTuri” (39 de ani), George Gilea (36 de ani) si Ionut Bordut, zis aCalt” (26 de ani), ultimii trei tot din Onesti. In perioada 2002-2008, cei cinci s-au constituit intr-un grup infractional organizat si au racolat aproximativ 30 de tinere pe care le-au trimis in Italia, Marea Britanie, Olanda si Spania, in scopul exploatarii sexuale. Victimele, printre care si minore, erau racolate din discoteci, baruri, cluburi, licee, comune limitrofe. Modalitatea de recrutare a lor era una utilizata des de traficantii de persoane: le ademenea prin fel de fel de inselaciuni saua promisiuni false de obtinere a unor locuri de munca in strainatate. aAjunse la destinatia hotarata, fetele erau obligate sa intretina raporturi sexuale cu diversi clienti pe un tarif pornind de la 15 euro si ajungand la 100, 200 de euro, in functie de munca prestata si de pretentiile celor care ofereau banii. In Olanda de exemplu, fetele erau expuse si in vitrine pentru a fi vandute”, a precizat un lucrator de la BCCO Bacau.

Infractori foarte violenti

Membrii gruparii erau cunoscuti in lumea interlopa, fiecare avand un loc al lui in retea. In Onesti, ei faceau legea, printr-u comportament violent si terorizand persoanele din zona. De altfel, gruparea infractionala actiona in mod excesiv de violent fata de oricine intra in contradictie cu interesele lor. Victimele recrutate si exploatate sexual care incercau sa se sustraga controlului continuu exercitat de membrii gruparii erau agresate fizic. Tinerele care se intorceau in tara dorind sa renunte la practicarea in continuare a prostitutiei pe care o desfasurau obligate de retea erau crunt pedepsite. aAcestea erau sechestrate in diverse locatii de pe raza municipiului Onesti, ajungand si in postura sa fie duse in padure, legate de copaci, dezbracate, violate, batute si abandonate”, a explicat si subinspector Narcisa Butnaru, ofiter la IPJ Bacau. Majoritatea victimelor au fost aduse in tara si audiate, urmand ca ele sa primeasca si consiliere psihologica.

Alte articole