Municipiul Onesti nu poate beneficia de fondurile nerambursabile alocate pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare din judet, fonduri obtinute de ADIB, din cauza ca sistemul onestean e administrat de o firma privata.

Pentru a nu periclita intregul proiect, CL Onesti s-a retras, având promisiunea ca investitia va fi realizata din bugetul CJ Bacau. In acest scop, cele doua unitati administrative, Judetul Bacau si Municipiul Onesti, s-au asociat pentru realizarea “Planului de investitii prioritare necesare conformarii cu Standardele UE referitoare la calitatea apei potabile si tratarea apei uzate”.

Unul dintre obiective este reteaua de canalizare din cartierul Borzesti, care va avea 2,58 km. Aceasta a fost proiectata pentru a asigura colectarea apelor uzate din intreaga zona, luându-se in calcul cresterea cu 40 la suta a populatiei si 15 la suta a numarului agentilor economici.

PUBLICITATE

Investitia presupune montarea de conducte gravitationale, un colector nou, mai multe subtraversari prin foraj si 110 camine de vizitare. Valoarea totala a proiectului este de 2.346.120 de lei (530.376 de euro).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ