10 mai 2024
ActualitateRestaurantele, obligate să informeze clienții că resturile de mâncare pot fi luate...

Restaurantele, obligate să informeze clienții că resturile de mâncare pot fi luate la pachet

Astăzi, intră în vigoare o nouă lege ce impune restaurantele și alte locații de servire a hranei să notifice clienții cu privire la posibilitatea de a lua resturile de mâncare la pachet. Această măsură face parte din eforturile guvernului de a diminua risipa alimentară conform prevederilor Legii nr. 217/2016.

Potrivit acestei legi, risipa alimentară este definită ca fiind situația în care alimentele sunt eliminate din circuitul consumului uman din cauza degradării și sunt distruse în conformitate cu legislația în vigoare.

Legea nr. 217/2016, care revine astăzi la esența sa inițială, instituie obligații pentru operatorii din industria alimentară în vederea diminuării risipei alimentare. Această schimbare de paradigmă vine ca urmare a Legii nr. 49/2024, care a modificat Legea privind diminuarea risipei alimentare și a introdus noi măsuri în acest sens.



Operatorii din sectorul agroalimentar, indiferent de forma lor de organizare, sunt acum obligați să întreprindă măsuri de prevenire a risipei alimentare. Acest lucru se aplică atât producătorilor, cât și comercianților din industria alimentară, precum și sectorului hotelier.

Pe lângă restaurante și alte locații de servire a hranei, autoritățile și instituțiile administrației publice au acum obligația de a lua măsuri pentru prevenirea și diminuarea risipei alimentare în cadrul activităților desfășurate, astfel încât să se gestioneze eficient surplusurile de alimente.

Astfel, începând de astăzi, clienții vor fi informați că au opțiunea de a lua resturile de mâncare la pachet, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare și la promovarea unei practici mai sustenabile în industria alimentară.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri