18 aprilie 2024
EconomieRestart la Programul Rabla

Restart la Programul Rabla

15.000 de tichete pentru casarea autoturismelor mai vechi de zece ani vor fi distribuie catre firmele colectoare astazi, 8 august, când persoanele fizice pot accesa de asemenea a doua sesiune a Programului Rabla 2012. La fel ca in ultimii doi ani, un voucher valoreaza 3.800 lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou putând fi utilizate cel mult trei astfel de tichete valorice.
La nivel national, in 2012 au fost casate prin Programul Rabla 25.964 de autoturisme, in cadrul primei sesiuni fiind achizitionate 8.006 masini, dintre care 3.661 de productie autohtona. Bugetul prevazut initial pentru editia in curs a fost de 114 milioane de lei, suma din care poate fi acoperita scoaterea din uz a 30.000 de masini. Pentru a doua sesiune, Administratia Fondului de Mediu a suplimentat fondurile cu 57 de milioane de lei, din care se pot casa 15.000 de autoturisme.
Pentru a accesa Programul Rabla, proprietarii de masini mai vechi de zece ani, dar obligatoriu in stare de functionare, pot merge de astazi la centrele de colectare. Sesiunea destinata persoanelor juridice se afla in etapa de depunere a dosarelor, care se desfasoara in perioada 23 aprilie – 31 august.
Documentele necesare pentru pesoanele fizice pentru a intra in program si care trebuie prezentate odata cu autovehiculul ce urmeaza a fi casat, sunt:
– actul care ii atesta identitatea, precum si domiciliul sau resedinta in România, eliberat de catre autoritatile române, in termen de valabilitate, in original si copie;
– certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;
– cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, in original si in copie legalizata;
– actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in România si/sau categoria autovehiculului uzat;
– certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in original.
Dana Popa

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri