Subiectul Casei Cancicov devine o telenovela fara cap si fara coada. Liberalii, care stau in casa respectiva cu chirie de ani buni, vor ca imobilul sa nu intre pe mâna vreunui privat, ci spun ca il doresc in circuitul public.

Pe de alta parte sunt destule voci care ii banuiesc pe liberali de interese de partid in privinta casei, ca doar acolo au unul dintre sedii, si ca nu ii doare nici la basca de interesul public.

Cica ar avea sediu la fostul PDL, acum devenit de fapt PNL cu doua aripi. Dar daca aripile se frâng, iar liberalii si pedelistii or sa isi dea in cap unii altora, cum s-a intâmplat cu orice constructie politica de alianta din tara asta? Unde se vor aciuia ei atunci, daca nu vor mai avea casa, care probabil va intra in proprietatea unui privat, din moment ce Consiliul Judetean nu vrea sa isi exercite dreptul de preemptiune?

PUBLICITATE

Agentia de Integritate a lamurit lucrurile: liberalii nu au cum sa aiba pareri, atâta vreme cât sunt parte a problemei.

Insa cea mai mare problema in tot talmes-balmesul acesta este ce se va alege de Casa Cancicov, unul dintre putinele imobile de patrimoniu ale acestui oras.

Mostenitorii proprietarului au redobândit-o in instanta si vor sa o vânda pe 400.000 de euro. Din partea institutiilor statului, nici o intentie, dar oameni de afaceri locali s-au aratat interesati.

Poate intentiile le sunt bune. Dar punând raul inainte, sa nu uitam câte alte imobile de patrimoniu au fost retrocedate si au ajuns ruina sau chiar au disparut, de la castelele de prin vestul judetului, la tot felul de case memoriale si altele.

Sa mai vorbim oare si de Hotelul Central, care imbraca Teatrul Bacovia ca o mantie de rusine? Si a carui stare ingrozitoare, cu giulgiul acela sfâsiat si arbori crescând prin balcoane arata ce autoritati impotente avem?

Vorbim, pâna la urma, de respectul celor responsabili fata de oamenii de rând, vorbim de mândria stirbita a localnicilor din cauza acestor ruine din zona centrala, intre care si Hotelul Moldova, chiar daca nu e de patrimoniu. Fiindca poate ati simti si dumneavoastra o amareala profunda daca ati auzi la fiecare pas, prin tot felul de foruri, ca Bacaul e in cadere libera din toate punctele de vedere, ca arata jalnic fata de Botosani sau Iasi. Iar toate acestea, din vina cui? Raspundeti-va!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ