17 aprilie 2024
EvenimentRepublica Moldova: Fermierii obțin o mică victorie tactică în contextul protestelor -...

Republica Moldova: Fermierii obțin o mică victorie tactică în contextul protestelor – VIDEO

La punctul vamal Leușeni – Albița fermierii moldoveni care protestează față de invazia cerealelor ucrainene au obținut un mic triumf: au reușit să împiedice trecerea camioanelor în timp ce negocierile cu guvernul central sunt în plină desfășurare.

La marginea drumului, tractoarele fermierilor stau aliniate sub privirile vigilente ale protestatarilor, sub promisiunea conducerii poliției raionale că doar autobuzele vor trece prin pichetul lor. În ciuda așteptărilor tensionate, camioanele au fost ținute în loc, iar coada lor a devenit deja o prezență familiară de la punctul de control până la satul Leușeni.

Protestul fermierilor, inițiat pentru a atrage atenția asupra problemelor din sectorul agricol, a căpătat o nuanță inedită. Sub cerul înnorat, mulți șoferi de autobuz care s-au confruntat cu ambuteiajele cauzate de protest au ales să-și exprime sprijinul într-un mod inedit. Semnalele luminoase și sonore au devenit un limbaj de solidaritate, un mod neconvențional de a arăta că în spatele volanului se află o înțelegere a luptei fermierilor.Cu ochii atenți la dezvoltările evenimentelor, liderii protestului au exprimat o ușoară încredere în această promisiune din partea poliției moldovenești. Cu toate acestea, ei rămân vigilenți și deciși să continue mobilizarea până când revendicările lor vor fi îndeplinite.

Pe măsură ce protestul fermierilor continuă să capete amploare, iar semnalele de sprijin se răspândesc în rândul comunității, drumurile din Leușeni devin nu doar o arenă de luptă pentru drepturi, ci și un loc unde solidaritatea și determinarea fac istorie. În această mică victorie tactică, fermerii găsesc inspirație și motivație pentru a continua să lupte pentru viitorul lor și al comunității agricole.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri