Marinel Herciu, candidatul Partidului România Mare nu s-a putut inscrie in cursa pentru Primaria Bacau. Candidatura acestuia i-a fost respinsa de Biroul Electoral Municipal Bacau, iar motivarea a fost publicata pe site-ul primariei Bacau.

Potrivit acesteia, Marinel Herciu a depus o lista de nume care continea chiar mai multe semnaturi decât numarul necesar (1659).

Cu toate acestea, „Biroul a remarcat ca 209 adeziuni nu sunt valabile, datele inscrise in listele de sustinatori necorespunzând cu cele reale inregistrate in Registrul Electoral, constatându-se in principal ca datele cartilor de identitate ale persoanelor care au semnat pe lista nu sunt reale, ca o parte din persoanele care au semnat nu exista sau alt nume si domiciliu, ori figureaza decedate. Numarul valabil de sustinatori este de 1638, mai mic cu 21 decât numarul minim prevazut de lege si dispune respingerea candidaturii.”

Decizia a fost afisata pe 18 aprilie, iar candidatul are 48 de ore pentru a o contesta.

„Nu stiam despre acest lucru, acum aflu. Desigur ca voi contesta decizia. Nu eu m-am ocupat de strângerea semnaturilor, ci partidul”, a sustinut Marinel Herciu, contactat telefonic.

In preambulul hotarârii Biroului Electoral, se arata ca sesizarea privind datele gresite din listele de sustinatori ar fi venit de la PRM. „Nu stiu de ce partidul ar fi facut acest lucru”, a mai spus candidatul.

Termenul limita de inscriere a candidaturilor la primarii, consilii locale si Consiliul Judetean este 26 aprilie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.