– Renault îsi reînnoieste gama cu a patra generatie Megane – Noul model propune cea mai avansata tehnologie Renault, fiind singurul din segmentul C care ofera in premiera sistemul 4Control – Noul Renault Megane va fi disponibil înca de la lansare cu patru versiuni de echipare: Life, Zen, Intens si GT – Pretul de pornire este de 14.800 euro (cu TVA)

La 20 de ani dupa aparitia primei generatii Megane, vândute în peste 6,6 milioane de unitati în întreaga lume, Renault îsi reînnoieste gama si lanseaza a patra generatie a modelului.

Prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generatie Megane adopta un design provocator si ofera un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare.

PUBLICITATE

Noul Megane propune sistemul multimedia R-LINK2, un adevarat centru de comanda cu un ecran de 8,7-inch. Unic în segment, ecranul ofera un confort similar utilizarii unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusa în sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului masinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Confort, Sport, Neutru, Eco si un mod „Perso” care poate fi setat de catre sofer.

Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-Link 2 sau direct de pe consola centrala, gestioneaza raspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, optiunile de confort ale habitaclului, ambianta luminoasa, variatia efortului volanului, sau parametrii sistemului 4Control. Pachetul cu sisteme de asistenta la condus, toate moderne si usor de utilizat, ce includ si un sistem de tip „head-up display”, asigura un plus de siguranta si confort.

Patru versiuni de echipare

Noul Megane propune o serie de echipamente si tehnologii de segment superior si, de asemenea, o gama larga de motoare.

Versiunea de baza LIFE asigura un nivel ridicat de dotari standard, incluzând: ABS cu sistem de asistenta la frânarea de urgenta (AFU), ESP cu asistenta la pornirea în panta (HSA), aer conditionat cu reglaj manual, Cruise Control, sistem complet de airbag-uri , radio cu port USB, tehnologie Bluetooth, functia Eco Mode pentru reducerea consumului de carburant si lumini de zi fata si spate cu tehnologie LED.

Confortul creste pentru versiunea de echipare ZEN. Aceasta versiune propune urmatoarele echipamente standard în plus fata de versiunea de baza: proiectoare de ceata, climatizare automata pe doua zone cu senzor de calitate a aerului, geamuri electrice fata si spate cu impuls precum si consola centrala înalta cu spatiu pentru depozitare si costiera incluse.

Versiunea INTENS aduce un plus de siguranta si confort: oglinda interioara retrovizoare electrocrom (cu efect automat anti-orbire), sistem de închidere si demaraj tip”mâini libere”, faruri cu tehnologie “FULL LED” PURE VISION, tablou de bord complet digital, afisaj color tip TFT 7″, sistemul Multi-Sense, scaune fata cu sistem de încalzire, sistemul multimedia R-LINK 2 conectat cu ecran tactil 7”, lumini ambientale interior (corelate cu sistemul Renault Multi-Sense, plasate pe panourile usilor si pe consola mediana) dar si jante aliaj de 16” sau tapiterie mixta piele/velur.

Nivelul exclusiv de echipare GT propune sasiul 4CONTROL, ce asigura dinamism, precizie si senzatii accentuate. Acesta versiune include echipamente si functii specifice, din zona sport: functie Launch Control pentru demaraje rapide si controlate, clapete de comanda pentru cutia EDC si pedalier sportiv din aluminiu, inclusiv schimbator de viteze specific GT, volan din piele cu design sportiv incluzând suporturi pentru odihnirea degetelor, scaune fata tip GT cu suport lateral îmbunatatit si tetiere integrate si difuzor spate cu design sport tip Formula 1.

4CONTROL pentru noul Megane GT – o premiera în segment

Noul Megane GT este primul vehicul din segment ce beneficiaza de tehnologia 4CONTROL. Configurat de catre inginerii Renault Sport special pentru Noul Megane GT, aceasta tehnologie asigura sportivitate, dinamism si precizie în curbe, totodata oferind o placere de a conduce inedita.

In partea din spate, design-ul noului Megane GT este subliniat de cele doua evacuari cromate si de spoilerul inspirat din lumea Formulei 1. Pentru a-i sublinia spiritul, noul Renault Megane GT a primit insigne „Renault Sport” atât în partea din spate, cât si pe aripi si partea frontala.

În cadrul performantelor teste Euro NCAP la care a fost supus, Noul Renault Megane a obtinut cu brio 5 stele pentru siguranta oferita pasagerilor. Aceasta performanta, atât de râvnita de toti producatorii auto, s-a datorat multitudinii de sisteme de asistenta care avertizeaza si sustin soferul, dar si a introducerii unor noi facilitati pentru confortul vietii la bord, care îl ajuta pe sofer sa se concentreze asupra drumului.

[wonderplugin_gallery id=”473″]

În perioada 25 – 27 martie, noul Renault Megane poate fi admirat si testat la DEDEMAN AUTOMOBILE în cadrul Operatiunii Porti Deschise. Aplicatia Megane „Configureaza-ti pasiunea”, disponibila pe pagina de Facebook Renault România si pe site-ul www.renault.ro ofera posibilitatea participantilor sa-si proiecteze Megane-ul dorit, dar si sa-si genereze coduri pentru concursul desfasurat în aceasta perioada. Fiecare participant primeste un cod unic de concurs ce trebuie validat în show-room-ul DEDEMAN AUTOMOBILE pentru a se înscrie la tombola cu premii Megane. Orice vizita în show-room si participare la drive-test este însotita de premii oferite de DEDEMAN AUTOMOBILE, precum verificari gratuite în service pentru toti posesorii de Renault Megane, indiferent de anul de fabricatie, tricouri, pixuri si agende, încarcatoare USB pentru masina dar si multe alte surprize.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ