Aleșii județului s-au întâlnit vineri, în sala mare a Palatului Adminstrativ, pentru a decide ce taxe mai percep insituțiile publice, ce finanțări mai pot fi alocate, ce salarii mai cresc etc.

Primul proiect propus de Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean (CJ), a avut ca obiect premierea sportivului Alberto Biro, 19 ani, și a antrenorului său, Relu Auraș, pentru rezultatele obținute la Campionatul European de Box, ediția 2018.

„Alberto Biro, coordonat foarte bine de maestrul său Relu Auraș, s-a numărat printre laureați, obținând medalia de bronz la categoria 81 de kilograme. De fiecare dată, noi ne-am exprimat recunoștința și prețuirea pentru munca, pregătirea și dăruirea sportivilor noștri, precum și pentru profesionalismul și seriozitatea de care au dat dovadă antrenorii lor”, a declarat Sorin Brașoveanu.

Speranțe pentru Tokio – 2020

„Vă mulțumesc din suflet pentru acest gest. Tocmai îi explicam sportivului Biro câte probleme importante aveți de rezolvat! Mi-a pus zeci de întrebări cu privire la ce se întâmplă aici, iar eu i-am explicat că dumnevoastră, oamenii din acest for, sunteți cei care au grijă ca județul Bacău să meargă bine din toate punctele de vedere, și social, și economic, dar, iată, nu ați uitat sportul”, a declarat Relu Auraș, adăugând că gestul contează, nu banii și că sportivii sunt mândri să reprezinte județul Bacău în lume.

Relu Auraș speră ca Alberto Biro să fie în ring și la Jocurile Olimpice din 2020. Sportivii au fost răsplătiți cu diplome de excelență, un premiu de 200 de euro și două runde de aplauze.

Plângerea Moineștiului mai așteaptă

În continuare, consilierii au aprobat mai multe asocieri care vor permite susținerea evenimentelor programate în vara aceasta, promovarea pe trepte superioare a unor funcționari și obiectivele a două societății publice.A existat un singur amendament, cel prin care Sorin Șova, consilier independent, a propus diminuarea tarifelor plătite de unitățile de învățământ pentru închirierea Sălii „Ateneu”.

Ambrosie Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora”, a declarat că diminuarea bugetului ar fi de 2-3 %, prin urmare amendamentul a fost aprobat.

Singurul proiect care ar fi putut declanșa discuții a fost amânat la solicitarea lui Adrian Popescu, vicepreședintele CJ Bacău. E vorba despre respingerea plângerii prealabile depusă de Primăria Moinești împotriva unei hotărâri care a stabilit contribuțiile autorităților locale pentru persoanele ocrotire în centre.

Colegii de partid ai primarului Valentin Vieru au solicitat retragerea proiectului „deoarece trebuie să ne lămurim dacă plângerea prealabilă se justifică din punct de vedere juridic”, a declarat Vasile Humulescu.

Alte articole