Comerciantii care au la vânzare pâine, produse de panificatie si produse de patiserie trebuie sa-si informeze consumatorii despre preparatele obtinute din produse alimentare congelate.

Obligativitatea este prevazuta in Ordinul presedintelui ANPC nr. 183/2016, intrat în vigoare joi, 20 octombrie 2016.

În ordin se precizeaza ca „termenul produs alimentar congelat este produsul: pâine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe”.

Asadar, regula trebuie respectata atât de operatorii economici care comercializeaza catre populatie pâine, produse de panificatie si produse de patiserie, cât si de restaurantele sau celelalte unitati din care se pot cumpara produse alimentare daca în prepararea lor s-au folosit alimente congelate.

Operatorii economici din aceasta categorie, care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate, au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de înteles, într-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însotesc produsul, cu mentiunea «produs/din produs decongelat».

Cei care nu se conformeaza prezentului ordin risca o sanctiune cuprinsa intre 1.000 si 10.000 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ