Tinuta in sah acasa (scor 1-1), Steaua se vede nevoita sa marcheze in returul cu Legia, programat in aceasta seara (ora 21.45, in direct pe TVR1), la Varsovia. In joc se afla calificarea in grupele Champions League, iar in poarta polonezilor il gasim pe slovacul Dusan Kuciak, fostul elev al bacauanului Ion Mangeac din perioada in care cei doi activau la FC Vaslui.

Desi a ramas in relatii foarte strânse cu portarul Legiei, Mangeac i-a transmis acestuia inaintea confruntarii retur: “Regret, Kuci, dar eu merg pe mâna Stelei! Sper sa iei gol in retur, iar Steaua sa mearga in grupele Ligii Campionilor. Inainte de orice, eu sunt stelist”.

In grupe, dar nu in Liga

Ion Mangeac vorbeste aproape saptamânal la telefon cu Dusan Kuciak. “In mod cert, ne vom auzi si dupa returul de la Varsovia. Sper sa am ocazia de a-i ura bafta in grupe, dar nu in cele ale Ligii Campionilor, ci in Europa League”, zâmbeste Mangeac, care este convins ca slovacul nu-i va purta pica: “Am muncit foarte mult cu el la Vaslui si asta nu se poate uita.

PUBLICITATE

Când a sosit, Kuciak avea multe deficiente, multe deprinderi gresite. Meritul sau e ca a fost harnic si receptiv. Asa a ajuns sa fie convocat la Nationala pentru Mondialul din 2010 si tot asa a devenit cel mai portar al campionatului polonez in doua editii la rând”.

Si-au dat intâlnire la iarna

In ciuda rezultatului nefavorabil din tur, de la Bucuresti, Mangeac acorda prima sansa Stelei: “Legia are trupa buna, dar e mai mult o echipa de deplasare. Acasa, polonezii construiesc mai greu, iar daca Steaua pune mingea jos asa cum stie sa o faca, câstiga sigur”. Si Kuciak?

“Pai, Kuci o sa ia gol, n-am ce sa-i fac! Il ‘inteapa’ Piovaccari, ca la Bucuresti”, spune antrenorul bacauan, care si-a dat intâlnire cu portarul Legiei in vacanta de iarna: “Mi-a spus sa nu-mi fac program la iarna, ca vine in România si ma asteapta in Poiana Brasov. O sa avem ce vorbi; eu o sa-i relatez parcursul Stelei in grupele Ligii, iar el imi va povesti ce ispravi a facut in Europa League”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ