13 aprilie 2024
Zona zeroMemoriaRegimentul 12 Artilerie Bacău, la 1904

Regimentul 12 Artilerie Bacău, la 1904

Imaginea prezintă o carte poștală vintage, datată din anul 1904, care capturează o scenă remarcabilă din istoria militară a orașului Bacău. În centrul acestei fotografii vechi, se desfășoară o coloană impunătoare de cavalerie, aparținând Regimentului 12 de artilerie. Cavalerii, împreună cu ofițerii lor, sunt înfățișați în fața cazărmii.

Regimentul 12 de artilerie a fost înființat în anul 1892 în orașul Botoșani, fiind ulterior mutat, în 1894, în Bacău. Acesta, împreună cu Regimentul 17 de Artilerie, făcea parte din Brigada 8 de Artilerie, având garnizoana în Bacău în timpul perioadelor de pace.

Cazarma a continuat să fie un punct central al vieții militare din Bacău pentru mai multe decenii. Găzduind unitatea militară de artilerie a orașului, clădirea și-a servit scopul până în apropierea anului 2010. La acea dată, cazarma a fost dezafectată și trecută în proprietatea municipalității, care a decis să o demoleze pentru a face loc unei săli de sport polivalente.Cu toate acestea, proiectul nu a fost dus la îndeplinire, iar în urma demolării a rămas doar o imensă groapă, amintind de gloria militară și de trecutul bogat al orașului Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri