Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ la Colegiul Național „Ferdinand I” a continuat cu mai multe activități în această săptămână.

Dacă miercuri s-a desfășurat un simpozion despre „Personalitățile-modele educaționale nonformale, la care s-au înscris 70 de elevi și profesori, în organizarea cadrelor didactice Nicoleta Zărnescu, director adjunct, Oana Briahnă și Otilia Iftimescu, dar și o nouă rundă de discursuri publice FedTalks, unde invitat special a fost președintele Ligii Studenților din Iași, Emanuel Silvian Man, joi, 23 noiembrie, manifestările au continuat cu unul dintre cele mai importante puncte din agenda acestei săptămâni: ReGala Ferdinand.

Prin acest eveniment, organizat de către Asociația Absolvenților Colegiului Național Ferdinand I „Alumni Ferdinand”, 76 de elevi și 26 de cadre didactice au primit premii pentru rezultatele deosebite înregistrate la olimpiade și alte concursuri școlare derulate în anul școlar trecut.

La ReGala Ferdinand ediția a IV-a au fost prezenți invitați distinși, de la consilerul Romeo Moșoiu din cadrul Ministerului Educației, viceprimarul Bacăului Constantin Scripăț, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, prof. Florin Lazăr, profesori universitari de la universitățile băcăuane, dar și de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, până la profesori din alte colegii băcăuane. O parte dintre invitați au primit din partea Colegiului diplome și plachete aniversare.

Și Colegiul Național „Ferdinand I” a primit câteva recompense onorifice, între care cea mai înaltă distincție „Spiru Haret”, ce poate fi oferită de Ministerul Educației și Cercetării, distincție oferită în numele ministrului Liviu Pop de către consilerul Romeo Moșoiu. O altă distincție a fost oferită colegiului băcăuan de către prof. univ. dr. ing. Valentin Zichil, în numele Facultății de Inginerie din Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău.

Pe lângă festivitățile de premiere, elevii „ferdinandiști” au oferit tuturor celor prezenți la evenimentul desfășurat la Teatrul de Vară „Radu Beligan” și un vast program artistic care a cuprins numere de muzică, dans și teatru. „150 de ani de simboluri ale unei cursus honorum, despre excelență în educație, simboluri umane care au construit acest parcurs educațional, cu multă dăruire, pasiune, profesionalism și înțelepciune, indiferent de epoca în care au sădit acești pedagogi darul științei, al disciplinei, al respectului, dar și al creativității.

Gimnaziul Clasic din Bacău sau Liceul «Princepele Ferdinand», Liceul «George Bacovia» sau Colegiul Național «Ferdinand I» , așa cum se numește astăzi, reprezintă o istorie peste care cortina timpului a așezat valoare”, a spus de pe scena ReGalei prof. Nicu Harasemciuc, directorul Colegiului Național „Ferdinand I”.

În același timp, Cristinel Popa, președintele Asociației Absolvenților Colegiului Național Ferdinand I „Alumni Ferdinand”, asociația care organizează ReGala, a declarat pentru Deșteptarea: „Pentru mine ReGala IV este confirmarea că încă de la început, acest eveniment a fost o idee foarte bună prin care premiem excelența în educație. Am observat o creștere a numărului de olimpici de la o ediție la alta a ReGalei. Din toată inima facem tot ce putem să continuăm pe această linie pentru că este un drum bun.”

ReGala Ferdinand ediția a IV-a a fost prezentată de Teodora Balaș, elevă în clasa a XII-a, și a ținut aproape patru ore.

Proiectul „Ferdinand 150” se încheie astăzi cu un „Dialog între generații”, care va avea loc la Teatrul Municipal „Bacovia”.PUBLICITATE