Spectacolul a fost deschis de micile „diamante” ale colegiului: elevii de la clasele pregatitoare / foto: Ovidiu Pauliuc

Zeci de premii pentru cei mai buni elevi si profesori ai Colegiului National „Ferdinand I” Bacau. Performanta, creativitatea si implicarea lor in activitatile scolare si extrascolare au fost premiate duminica dupa-amiaza, intr-un spectacol ce a avut loc la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, cu incepere de la ora 16.00.

„Suntem deja la a doua editie a acestei ReGale. In acest an, oferim in jur de 100 de premii, cu o valoare de 54.000 lei, din sponsorizari. Din aceasta suma, 35.000 lei am primit de la SIF Moldova, cu ajutorul Asociatiei «Alumni», care a fost fondata de absolventii acestui colegiu, iar restul, din sumele atrase de Asociatia Parintilor.

Fondul «Ferdinand», pentru strângerea banilor, a luat fiinta inca de anul trecut, urmare a unui parteneriat cu Fundatia de Sprijin Comunitar”, ne-a declarat prof. Mirela Berza, director. Au fost premiati, pe rând, elevii olimpici judeteni si nationali ai colegiului, absolventii care au intrat in clasa a IX-a cu medii peste 9.90, Consiliul Elevilor liceului, dar si câstigatorii sectiunilor concursului lansat cu acest prilej (pe clase si pe cicluri de invatamânt – prescolar, primar, gimnazial, liceal): ReGala Stiintelor (softuri educationale, machete, idei de afaceri, investigatii experimentale etc), Activitati Extrascolare (elevul Extra, profesorul Extra, proiecte), Old Arts (eseu, poezie, pictura, grafica, desen, teatru) si New Arts (film, reportaj, fotografii, postere).

PUBLICITATE

reg3

Competitia are, in fiecare an, o alta tema, dar si o culoare diferita, iar in 2015, dupa dezbaterile cu elevii, s-a stabilit ca tema sa fie „Amprenta trecutului asupra viitorului”, iar culoarea, albastru azur. Premii speciale au primit si profesorii care au pregatit elevii sau care deruleaza proiecte de amploare in renumita unitate de invatamânt.

Spectacolul, care a facut ca sala teatrului sa devina neincapatoare, a durat peste trei ore si a fost prezentat de Teodora Balas si Andrei Laslau, de asemenea, elevi eminenti la „Ferdinand”.

reg2

Finalul a apartinut tot elevilor, prin concertul celor de la „Monarchy”, nou infiintata formatie a liceului. Se doreste ca ReGala „Ferdinand” sa devina o traditie a colegiului, intr-un parteneriat parinti – absolventi – elevi – profesori. Manifestarea are ca scop principal recunoasterea anuala a meritelor elevilor si cadrelor didactice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. felicitari tinerilor talentati de la trupa Monarchy,am ramas pana la final sa-i ascult,si m-a impresionat pana la lacrimi concertul lor.Felicitari!Mai ales frumoasei si super talentate soliste Sonya,o voce care va ajunge departe!

 2. ReGAFA FERDINAND!

  Păi bine domnilor directori, după atâtea audiții și repetiții în sălile de clasă și la evenimentele la care vă place să vă expuneți, nu ați învățat imnul național!? Nu știți că ultimul vers din a doua strofă este “Triumfător în lupte, un nume de Traian” şi nu “Triumfător în lupte, un nume de roman”? Rușinică. Știe oare inspectorul general?

  Este cu siguranță o mare GAFĂ a dvs. pe care ar trebui sa vi-o asumați cu responsabilitate. Dvs. și nu elevii, cum poate ați înclina să faceți.

  O altă GAFĂ – la fel, pe care trebuie să vi-o asumați – este acel flyer înmânat spectatorilor la intrare. Nimeni nu l-a verificat!? citiți cu atenție și o să vedeți: litere lipsă, cuvinte fără înțeles.

  Păi asta este imaginea pe care o creaţi şcolii pe care o conduceţi?

  Şi încă ceva, pentru transparență, pentru creșterea interesului de participare și a spiritului competițional, faceți jurizarea lucrărilor cu specialiști din alte colegii rivale.

  Aștept cu nerăbdare postarea lucrărilor calificate și justificarea celor câștigătoare pe site-ul CN F I, să vedem dacă respectă tematica propusă sau dacă sunt premii acordate – așa cum mult și mereu se vorbește – pe ochi frumoși.

  În rest, bravo elevilor care au muncit şi muncesc, bravo părinţilor care îi susţin şi bravo profesorilor care îi învaţă.

  Nu acelaşi lucru pentru cei care, prin prisma funcției pe care au avut-o în comitetul de organizare, nu au verificat lucruri cu valoare de simbol.

 3. Amanuntele in viata se vor vedea ca au rolul lor si conteaza!! Aceste scapari, de multe ori e cheia inaltului sau josului!
  Copiii sunt minunati , de cei mari depinde insusirea cap coada a lucrului bine gandit! Oare cati bani a cheltuit fiecare parinte ? !

LĂSAȚI UN MESAJ