La Sala “Ateneu”, in aceasta seara, un regal muzical. În Concertul de concerte dirijat de maestrul Ovidiu Balan, violonistul Daniel Podlovski va interpreta trei dintre cele mai cunoscute lucrari din literatura acestui magic instrument.

Un tur de forta care denota placerea de a cânta a unui artist care si-a dedicat viata muzicii. Solist care a încântat publicul din Austria, Finlanda, Marea Britanie, Spania, Norvegia, Franta, Grecia, Egipt, Maroc, Japonia, Iran, câstigator al unor competitii de renume precum: Festivalul Tineretului de la Moscova si Concursurile “George Enescu” (Bucuresti) si “Ceaikovski” (Moscova), Daniel Podlovski a studiat la Conservatorul din Bucuresti si s-a specializat în studii postuniversitare la Moscova, New York si Detroit.

Urmeaza modelul tatalui sau, solist si profesor. Astfel, la New York, a predat muzica de camera la Colegiul “Sarah Lawrence” si a fost profesor titular la Academia de Muzică din Bucuresti. Multi ani, Daniel Podlovski a fost solist al Filarmonicii “Moldova” din orasul natal, Iasi. Din vastul sau repertoriu, trebuie sa remarcam bucuria cu care interpreteaza lucrari ale compozitorilor români: Eduard Caudella, Constantin C. Nottara, Liviu Glodeanu.

PUBLICITATE

În aceasta seara, acompaniat de Orchestra Filarmonicii bacauane, maestrul Podlovski ne va delecta – asa cum se intâmpla de fiecare data – cu trei capodopere: Concertul în Mi Major de Johann Sebastian Bach, Concertul nr. 5 în La Major de W. A. Mozart, Concertul în Re Major de L.v. Beethoven, secondat de Ovidiu Balan, un acompaniator greu de egalat.

Va invitam la începutul saptamânii viitoare, marti, 13 octombrie, ora 18,30 la recitalul cameral al Cvartetului de fagoturi “Fagotiissimo”, care si-a ales un program cu piese de: Julius Weissenborn, Adolf Bergt, Walter Milles, Victor Bruns, Hector Berlioz. Muzicienii George Hariton, Mihai Timofti, Mihai Badiu, Pavel Ionescu au o sustinuta activitate, înca din 1999, concretizata în aparitii în tara si strainatate, precum si la festivaluri cu traditie din Italia si Grecia.

Ozana Kalmuski Zarea

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ