Consiliul Județean Bacău a semnat, astăzi, contractul cu Banca Transilvania, câștigătoarea licitației de finanțare rambursabilă, astfel încât să se poată deconta acceleratorul de particule pentru extinderea secției Radioterapie de la SJU şi dublarea numărului de pacienți tratați aici.

Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, spune că a solicitat, în prealabil, sprijinul guvernului pentru achiziționarea echipamentului medical, în condițiile în care executivul şi-a asumat de anul trecut să plătească acceleratorul. Nu a fost cazul, din păcate.

“Guvernul nu a răspuns cererii, dar pacienții nu mai pot sta după indiferența executivului! Astfel, am decis să luăm bani din bancă pentru decontarea acceleratorului, echipamentul urmând să fie livrat în următoarea perioadă”, a declarat Ivancea.

“În plină pandemie și într-o luptă continuă pentru sănătatea cetățenilor, diferența dintre viață şi moarte, dintre alinare și suferință nu poate fi subordonată unor rațiuni politicianiste mărunte, concretizate în alocări de fonduri pe criterii discreționare, în funcție de calcule politice meschine”, a mai adăugat acesta.PUBLICITATE