Atleții băcăuani se pot antrena din nou pe două fronturi. Dacă până deunăzi, ședințele de pregătire erau doar outdoor, odată cu redeschiderea, din această săptămână, a Sălii de Atletism, antrenamentele se pot desfășura și indoor.

De altfel, încă de la finalul săptămânii trecute, noul director al DJTS Bacău, Radu Ababei, anunțase acest lucru. O mutare mult așteptată și binevenită, în condițiile în care la finalul lunii iulie va avea loc și prima competiție a verii: Cupa României- Open, la juniori.

Aveam nevoie de redeschiderea sălii deoarece, în lumina noului calendar competițional, cu concursuri în iulie și august, intrăm pe pregătire specifică”, a declarat antrenoarea CSM Bacău, Carmina Vorovenci. Sportivii se pregătesc în Sala de Atletism respectând toate reglementările în vigoare anti-COVID-19. Conform unui tabel completat și validat din timp, se lucrează în grupuri de câte șase, cu distanțare și, în situația des întâlnită în care în sală activează concomitent două serii de câte șase sportivi, aceștia se antrenează în locații diferite.

Accesul se face printr-o ușă, ieșirea printr-alta, sportivii se dezinfectează, iar starea lor de sănătate este permanent monitorizată de factorii responsabili. „Cu sănătatea nu ne putem juca. Suntem atenți la toate detaliile”, a precizat antrenorul SCM Bacău, Cristi Nemțeanu.

Iată și calendarul competițional intern pe durata verii

25-26 iulie/ Buzău sau Craiova: Cupa României Open juniori.

1-2 august/ București: Finala Campionatului Național de Copii 1 și 2

7-8 august/ București: Finala Campionatului Național U16.

7-8 august/ Buzău: Cupa României Seniori.

14-15 august/ Craiova sau Pitești: Finala Campionatului Național U18.

28-29 august/ Pitești: Finala Campionatului Național U20.

30-31 august/ Pitești: Finala Campionatului Național de Probe Combinate Seniori, U23, U20, U18 și U16.

Internațional

22 august, Zagreb (Croația): Campionatul Balcanic de semimaraton.

22-23 august, Cluj -Napoca: Campionatul Internațional al României „Iolanda Balas-Soter”.

 

 

 


PUBLICITATE