Orice durere, neputinta, disconfort aduce o suferinta mai mica sau mai mare, care neglijata se poate acutiza sau complica cu consecinte cu potential ireversibil. Nimeni nu îsi doreste acest lucru. Prezentarea la medic este solutia corecta.

Dupa stabilirea diagnosticului urmeaza schema terapeutica. Sunt convinsa ca oricine îsi doreste o pastila miraculoasa care sa rezolve toate problemele în locul unei retete nesfârsite, unui pumn de medicamente. Din toate punctele de vedere este benefic sa avem o singura modalitate terapeutica, care sa înglobeze actiunea mai multor medicamente.

Acelasi lucru se poate spune si despre procedurile de fizioterapie. De-a lungul vremii fizioterapia, adica terapia cu agenti fizici, s-a dezvoltat foarte mult, iar evolutia ei în ultimii ani a devenit vertiginoasa. In domeniul electroterapiei se constata un adevarat boom: perfectionarea vechilor terapii, inovarea altora, transferul in „piata” a unor tehnologii din medicina spatiala.

PUBLICITATE

Miniaturizarea echipamentelor, înglobarea mai multor terapii într-un singur echipament sunt deja la ordinea zilei. Dar ce parere ati avea despre o singura tehnologie care înmanuncheaza efectele terapeutice ale mai multor terapii? În plus, sa nu fie o terapie dureroasa, invaziva, greu de tolerat, cu efecte secundare, cu limita de timp, de numar de sedinte? Sa poata fi folosita si în cazul implantelor metalice, protezelor articulare. Este ideal sa gasesti un echipament care prin înalta tehnologie sa aiba o larga aplicativitate, cu efecte biologice si clinice multiple, fara efecte secundare.

Cabinetul PhysioKinesis-Recuperare Medicala este singurul centru din Moldova care este dotat cu doua echipamente de ultima ora, care corespund dezideratelor de mai sus. Este vorba despre tehnologia TECAR, un acronim pentru transfer de energie in câmp capacitiv si rezistiv, terapie din domeniul radio frecventei. Este o tehnica revolutionara în domeniul recuperarii medicale, reducând la jumatate perioada de recuperare. Principalele efecte sunt combaterea durerii, inflamatiei, contracturilor musculare, redorilor articulare, cicatrizant, refacerea leziunilor tendinoase, musculare, ligamentare, cresterea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, efecte anti aging, ameliorarea aspectului de coaja de portocala în cazul celulitei, combaterea edemelor, realizarea de drenaj limfatic, combaterea spasmelor sfincterelor organelor interne.

Prin multitudinea de efecte se adreseaza afectiunilor din domeniul traumatologiei, ortopediei, medicinii sportive, reumatologiei, neurologiei, medicinei interne, ginecologiei, urologiei, esteticii, recuperarea post partum.

TECAR terapia este nelipsita în cazul accidentarilor sportivilor din marile competitii, ca ultim exemplu este Olimpiada de la Rio, unde si sportivii români au fost acompaniati de echipamentul TECAR. Dupa câteva sedinte se pot reîntoarce în competitie. Întinderile, rupturile partiale musculare, tendinoase, ligamentare se pot reface într-un timp scurt.

Durerile de spate, articulare reumatismale sau post traumatice, redorile articulare, blocajele cervicale, lombare sunt tratate cu maxim de eficienta.

Programele de kinetoterapie, mobilizare vertebrala au rezultate net superioare daca se efectueaza prin intermediul transferului de energie TECAR. Echipamentul confera independenta de actiune mâinilor terapeutului, acesta transmite energia prin propriile mâini, încalzind tesuturile în scopul de a desface fibroze, a tonifia, asupliza, a creste mobilitatea.

O alta aplicatie este asupra organelor interne, în cazul colonului spastic, constipatiei cronice, colecistopatiilor hipotone, spasmului piloric, în sindroamele aderentiale post chirurgicale. Ultimele noutati se refera la utilizarea Tecar in obstetrica-ginecologie si urologie: recuperarea post partum, dupa epiziotomii, incontinente urinare, vaginite atrofice.

Aplicarea acestei tehnologii creste productia de fibroblasti, cu cresterea sintezei de colagen si elastina conferind tenului luminozitate, suplete, estomparea ridurilor, iar în cazul celuitei se estompeaza semnele acesteia, reda tonusul, catifelarea si tineretea.

De toate beneficiile TECAR terapiei puteti beneficia numai la cabinetul Physio Kinesis din Bacau, unde specialistii nostri sunt printre primii din tara, cu rezultate remarcabile, chiar în cazul unor sportivi de elita, care gratiei acestei tehnologii s-au putut reîntoarce rapid în marile competitii internationale de unde s-au întors de cele mai multe ori cu medalii de aur.

TECAR terapia este aur pentru aur!

Dr. Iulia Belc
Medic primar Recuperare medicala, medicina fizica si balneologie
Director Medical Bio Ortoclinic, Bucuresti
email: office@physiokinesis.ro

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ