În perioada 12-14 mai 2022 s-a desfășurat, la Iași, cea de-a XXVI-a ediției a Zilelor Revistei „Convorbiri Literare”. Manifestările au debutat joi, 12 mai 2022, ora 17.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași (Casa cu Absidă, Sala „Mihai Ursachi”) cu simpozionul „Alexandru Tzigara-Samurcaș (1872-1952)”, director al revistei (ianuarie 1924- februarie1939). Simpozionul a fost urmat de lansarea Antologiei Biblioteca Revistei Convorbiri Literare 2021.

Ziua de vineri, 13 mai 2022, a debutat, tot la Casa cu Absidă, Sala „Mihai Ursachi”, cu simpozionul: „Diplomație Culturală la Convorbiri Literare”, după care a avut loc lansarea unor cărți de prestigiu pentru cultura română.

Așteptată cu interes, de la ora 18.00, s-a desfășurat festivitatea de acordare a premiilor anuale ale revistei.

Premiul Național pentru cea mai bună revistă literară a fost acordat Revistei ATENEU, din Bacău, placheta și diploma au fost înmânate de Cassian Maria Spiridon, director al revistei Convorbiri literare. A fost prezent și Varujan Vosganian, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, directori și editori, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și din administrația Iașului.

Alte amănunte, în ediția tipărită a ziarulu Deșteptarea, de luni, 16 mai 2022.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE