Proiectul-pilot “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”, lansat in octombrie 2014, la Centrul de Afaceri, in prezenta lui Victor Ponta, prim-ministrul României, a ambasadorului UNICEF, Sandie Blanchet, ambasadorului Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, ministrului Muncii, Rovana Plumb, a lui Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, a lui
Sorin Brasoveanu, directorul Directiei de Asistenta Sociala (DGASPC) Bacau, si a unor parlamentari bacauani, a fost premiat la Gala Premiilor de Excelenta in Administratie, editia 2015.

De serviciile integrate dezvoltate de UNICEF in cadrul acestui proiect unic in tara beneficiaza 54.000 de copii din judetul Bacau. DGASPC Bacau a mai avut un proiect inscris in cadrul Galei, “Prima prioritate niciun copil invizibil”, derulat tot in parteneriat cu UNICEF. Ambele au intrat in competitie in cadrul sectiunii ”Servicii Publice”, unde au fost inscrise 61 de proiecte. Desi a fost prima participare a DGASPC Bacau la aceasta Gala, institutia a primit “Premiul de excelenta pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale.”

Un proiect de “o noutate absoluta”

PUBLICITATE

Pentru proiectul “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”, directiei bacauane i-a fost inmânata si o placheta.
Proiectul a fost “o provocare” si “o noutate absoluta”, fiind rezultatul unui parteneriat intre trei ministere: Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei. Urmare a acestei recunoasteri, DGASPC Bacau va fi prezenta in anuarul proiectelor de succes, care va avea rolul unui un ghid de bune practici in domeniile premiate.

“Nu consideram ca am facut decât ceea ce eram datori sa facem pentru cei aflati in nevoie, pentru acei copii invizibili pentru orice tip de serviciu – social, educational si medical – si pentru acele comunitati care si-au dezvoltat si furnizeaza servicii sociale integrate. Aceste lucruri fac parte din normalitatea si din cotidianul muncii de echipa pe care o depunem in cadrul tuturor actiunilor noastre din judetul Bacau.”
Sorin Brasoveanu, directorul DGASPC Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ