Reabilitare pentru Nova Casa

Ce face orice administratie serioasa atunci cand se afla in ultimele luni de mandat? Simplu, isi imbogateste prietenii. Vorba aceea, vine
campania si orice candidat are nevoie de bani. 52 de miliarde este o suma frumusica. Mai ales pentru o firma care pana acum patru ani prindea lucrari atermopanistice” doar pe la particulari. Buni banii dumneavoastra? Buni, evident!

Cei care se cred inteligenti si preocupati imi vor sari in cap si-mi vor spune ca trebuia facuta reabilitarea termica. Sunt de acord. Apoi, imi vor preciza faptul ca oricum, cineva trebuia sa o faca. Perfect adevarat. Un singur amendament insa. Cum de se potriveste intotdeauna ca actionarii firmelor care lucreaza cu bugetul public sunt apropiati cu cineva din conducerea municipalitatii? O fi pura coincidenta ca Nova Casa a castigat licitatia, iar administratorul acesteia este bun prieten cu Nicolae Onica. Sunt ferm convins….

Hai cu calitatea

Mentionez din start ca este o cacofonie intentionata. Am folosit-o din simplul motiv ca am lecturat caietul de sarcini. Cititi si va minunati cat conteaza calitatea pentru cei care va administreaza banii. La capitolul criterii de atribuire, se spune ca apretul ofertei conteaza 80 de procente, iar calitatea lucrarii 20 de procente”. Conform purtatorului de cuvant al Primariei, Mihaela Grosu, consortiul de firme conduse de Nova Casa a castigat executarea lucrarii cu suma de 52 miliarde de lei vechi. Daca ar fi sa ne ghidam dupa caietul de sarcini, aceasta suma este infima, pentru ca oferta economica cea mai avantajoasa s-a luat in calcul. Suprafata totala este de 68.830 mp, ceea ce inseamna ca pentru un metru patrat de reabilitare se platesc aproape un milion de lei vechi. A carei calitate conteaza doar douazeci de procente. Prin urmare, pe la toamna bacauanii au toate sansele ca in loc de apartament reabilitat termic sa aiba doar igrasie. Care igrasie costa 52 de miliarde din buzunarul lor.

Ia promisiunea, neamule!

Undeva la inceputul anului, mai exact in luna ianuarie, primarul declara sus si tare ca pana in luna iunie va incepe reabilitarea termica a o suta de blocuri in mod concomitent. Suta de blocuri s-a transformat subit in doar 40, iar Nova Casa lui Codrin Anghel a castigat cateva zeci de miliarde. Bacauanii ar trebui sa fie multumiti ca in schimbul igrasiei care va aparea in toamna, au contribuit in mod direct la bunastarea unuia dintre concetateni si la campania electorala a primarului. Cat priveste pe Anghel, acesta s-a aratat foarte deranjat de faptul ca ne interesam de afacerile sale cu bugetul public, semn ca s-ar fi dorit ca banii dumneavoastra sa intre discret in conturile unora. Cum lucrul acesta ni se pare anormal, v-am prezentat pe larg cat va costa reabilitarea. Cat despre calitatea lucrarilor, va veti convinge singuri odata cu aparitia temperaturilor scazute.Scris de Ionut AvramPUBLICITATE