Cunoscuti pentru atitudinea conformista si votul pe banda rulanta, in functie de directia impusa de partid, consilierii locali penelisti au decis ca in acest an se vor implica mai mult.

Pentru prima oara de când au fost alesi, consilierii liberali au initiat un proiect privind transparenta achizitiilor publice ale Primariei Bacau (proiect deocamdata aprobat, neimplementat – pe site-ul Primariei nu au aparut achizitiile publice, inclusiv cele sub 5000 de euro, asa cum s-a promis), dar si-au pus semnatura si pe proiectul prin care se infiinteaza Consiliul Consultativ al Tinerilor.

Mai multi alesi – Vasile Dragusanu, Isabela Adam, Viorel Cojocaru, Raluca Nastase, Costel Bujor, Neculai Nechita, Laurentiu Popa – semneaza acum si pe un proiect de hotarâre care vizeaza dublarea numarului de burse alocate elevilor din municipiu.

PUBLICITATE

Proiectul este pe ordinea de zi a sedintei de azi, noutatea fiind „introducerea burselor de sprijin pentru elevii ce provin din familii monoparentale, iar venitul parintilor nu depaseste cu mai mult de doua ori venitul minim pe economie.” Proiectul poarta si semnatura celor doi viceprimari, Radu Ababei si Ilie Birzu. Pâna acum proiectul era semnat de o singura persoana – primarul in functie.

De altfel, nu doar liberalii doresc sa câstige „puncte” in fata electoratului. La o precedenta sedinta de consiliu, Elena Cosma, UNPR, a cerut „sa fie invitati toti consilierii locali la Gala Invatamântului”, desi nici pâna acum accesul lor nu era interzis.

Departe de microfon, doamna Cosma le spunea colegilor: „Vreau sa ma vada si pe mine un profesor ca dau o diploma.”

Alesii n-au stabilit inca data la care se va organiza Gala Invatamântului.

Consilierii au la mapa, la sedinta extraordinara de azi, un proiect privind premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casatorie si altele doua, de asociere in vederea organizarii unor evenimente.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ